Nykolonialisme og turisme: ‘Cannibal Tours’ + introduktion

Australiens Ambassade byder på reception som optakt til filmen – det sker fra kl. 20.30 i Cinematekets Asta Bar.

Og umiddelbart inden visningen af ‘Cannibal Tours’ vil seriekurator og dokumentarfilmskaber Adam Paaske give en introduktion til filmen. Introduktionen vil blandt andet handle om filmens tilblivelse, om dens plads i instruktøren Dennis O’Rourkes oeuvre, og om hvordan turisme kan betragtes som en form for nykolonialisme. Introduktionen er på engelsk og varer omkring 20 minutter.

Varm tak til Australiens Ambassade for samarbejdet.

ETNOGRAFISK FILMFESTIVAL I CINEMATEKET

Bemærk også, at Cinemateket i dagene 24.-26. august er vært for nogle af de nominerede film fra den 46. NAFA International Ethnographic Film Festival. Programmet offentliggøres her på hjemmesiden i løbet af sommeren. Læs mere om festivalen og tilhørende konference på Københavns Universitet på nafanetwork.org.

Cannibal Tours

Instruktør: Dennis O'Rourke

Dennis O'Rourkes etnografiske tragikomedie ‘Cannibal Tours’ fra 1988 er en på én gang sensitiv og uhyggelig morsom observation af adfærd. Ikke af lokalbefolkningens adfærd i Papua Ny Guineas jungle, men derimod af vestlige turister, der drager dertil og tror, at det kun er dem, der bliver observeret. Turisterne kommer med fordommene uden på kaki-tøjet - og vender glade hjem med fotografier og træ-dildoer. Som et vestligt publikum tvinges vi til at vende det kritiske blik mod os selv.

Vi viser filmen på ægte 35mm celluloidkopi fra National Film and Sound Archive of Australia.Australien, 1988
35mm, 70 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Dennis O'Rourke