Open Air 30. juli: The Big Lebowski - med optakt fra kl. 16.00

Tirsdag den 30. juli viser vi Coen brødrenes sorthumoristiske kultklassiker 'The Big Lebowski' under åben himmel i Kgs. Have. En dansk kortfilmsperle fra filmarkivet sætter scenen før 'The Big Lebowski' – og DJ Klaus Lynggaard varmer op allerede fra kl. 16.00. Restaurant SULT serverer varm mad og kolde drikkevarer til rimelige priser – og der er naturligvis fri entré!

PROGRAM
16:00: Chill på plænen med DJ Klaus Lynggaard
21:30: Perler fra filmarkivet / danmarkpaafilm.dk
21:45: The Big Lebowski / Joel Coen, Ethan Coen, 1998 /da. tekst / 117 min.

The Big Lebowski

Instruktør: Joel Coen, Ethan Coen

”Ve vant ze money, Lebowski!”. Coen-brødrene leverer (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald. Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi). ’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Opildnet af sine to bowlingkumpaner opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.

Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, Julianne Moore giver sig fuldt ud som nøgenmaler-furien Maude Lebowski flankeret af Philip Seymour Hoffman, John Turturro og flere andre kendte navne i små glansroller.


Medvirkende: Julianne Moore, Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi

USA, 1998
DCP 4K, 117 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Open Air 30. - 31. juli

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>