Open Air 31. juli: The Last Waltz - med optakt fra kl. 16.00

Onsdag den 31. juli blænder vi op for 'The Last Waltz', der udfolder rockgruppen The Bands afslutningskoncert i San Francisco, 1976 - indfanget af mesterinstruktøren Martin Scorsese. Vi ser den under åben himmel i Kgs. Have. En dansk kortfilmsperle fra filmarkivet sætter scenen før 'The Last Waltz' – og DJ Henrik Queitsch varmer op allerede fra kl. 16.00. Restaurant SULT serverer varm mad og kolde drikkevarer til rimelige priser – og der er naturligvis fri entre!

PROGRAM
16:00: Woodstock-vibes på plænen med DJ Henrik Queitsch
21:30: Perler fra filmarkivet / danmarkpaafilm.dk
21:45: The Last Waltz / Martin Scorsese, 1978 / eng. Tale / 117 min.

The Last Waltz - The Bands sidste koncert

Instruktør: Martin Scorsese

San Francisco 1976. Canadisk-amerikanske The Band takker af med et brag af en koncert indfanget af den unge mesterinstruktør Martin Scorsese.

På scenen er desuden Bob Dylan – som flittigt brugte det Woodstock-residerende outfit som backinggruppe – samt andre af tidens store musiknavne. Dylan synger 'Forever Young', 'Baby Let Me Follow You Down' og 'I Shall Be Released', og Joni Mitchell, Emmylou Harris, Eric Clapton, Mavis Staples, Van Morrison og Muddy Waters m.fl støder til med en stribe af periodens evergreens. Optagelsen fra San Franciscos Winterland hører til en lille gruppe af helt særlige livedokumenter.

Men 'The Last Waltz' er imidlertid lige så meget en film om bandet The Band. I en række herlige scenarier møder vi nemlig undervejs de forskellige medlemmer, som åbenhjertigt og med stor selvironi fortæller om en karriere på godt og ondt.


Medvirkende: The Band, Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Diamond, Emmylou Harris, Van Morrison, Eric Clapton, Neil Young

Original titel: The Last Waltz
USA, 1978
DCP, 117 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Open Air 30. - 31. juli

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>