Træfældning i Amazonas / debat + film: Mata

I forbindelse med dokumentarfilmen ‘Mata’ er der debat (på dansk) om træfældning i Amazonas med Misha Wolsgaard fra Oxfam IBIS, Jakob Kronik fra Verdens Skove og Marie Kolling fra DIIS.

Modereratorer og arrangører: Josefine Aude Raas og Mette Mølgaard Henriksen fra podcasten ¿Qué Pasa? – Podcasten om Latinamerika.

Varighed på debat: 45 minutter.

Mata

Instruktør: Fábio Nascimento, Ingrid Fadnes

"Vi har brug for jorden. Den har ikke brug for os." Vi er med indfødte Pataxó-stammefolk til debat med et stort cellulose-firma. Pataxó’ernes talsmænd er skarpe og veluddannede – og samtidig i fjerhatte og fuld bemaling. Andetsteds høster en bonde grønt og kender træerne. Rundt omkring begge disse typer beboere står eucalyptus i snorlige rækker med roundup-udtørret skovbund imellem sig.

I 2050 formodes behovet for træ og papir på verdensplan at være tredoblet. Men vi har mistet 75% af verdens regnskove på få årtier. Bahia i Brasilien er en af slagmarkerne. Er der et glimt af håb i alt dette? Måske. Mange forstår behovet for forandrede processer.

Ingrid Fadnes og Fábio Nascimentos film er prisværdigt konkret. Vi er tæt på jorden og menneskene. Og vi ser sidstnævntes spor i flotte, frygtindgydende droneoptagelser.Brasilien, Norge, 2020
DCP, 79 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Latinamerikansk festival 2021