Weathering With You / Himmelbio

Glæd dig til en unik filmoplevelse under åben himmel i vores nye open air biograf, Himmelbio.

Himmelbio ligger på taget af Cinemateket, og her kan du nyde filmen med udsigt til København lige under dig og himmelen lige over dig.

Forestillingen er udendørs, så klæd dig efter vejret for den bedste oplevelse.

Åbningsfejring: I Filmtagets åbningsweekend den 16.-18. august er der en forfriskning med i prisen på alle filmvisninger i Himmelbio!

Weathering With You

Instruktør: Makoto Shinkai

En pige med overnaturlige evner og en dreng, der er løbet hjemmefra, mødes på et tag i et oversvømmet Tokyo. Et brag af en anime-perle! Anbefales fra 11 år, danske undertekster.

Animeret fantasy-film af mesterinstruktøren Makoto Shinkai (’Your Name’) om teenagedrengen Hodaka, som er løbet hjemmefra for at prøve lykken i metropolen Tokyo. Her møder han den unge pige Hina, der viser sig at kunne manipulere med vejret, hvilket er tiltrængt i en by præget af oversvømmelser og konstant skydække. Sammen laver de en god forretning ud af hendes evner. Men samtidig er de begge forældreløse, bor illegalt og kæmper med det at skulle være børn og voksne på én gang.

Filmen forener med stort held detaljemættede baggrunde med en ambitiøs agenda: Coming of age-fortælling, romance, klimadystopi, magisk fabel, storbysymfoni, flugtdrama – alt i én sprudlende fortælling. Brugen af vand som medfortællende element er elegant og originalt.

"Filmen, der endegyldigt vil få os til at komme os over, at mesteren Hayao Miyazaki pensionerede sig selv fra spillefilmsformatet i 2014. I midten af kaos, regnvejr og klimafrygt handler den japanske animationsfilm helt enkelt om, at kærligheden er størst af alt. Og en film med et stort hjerte, der byder så meget ind, er næsten det største af alt," skrev Frederik Asschenfeldt Vandrup i Jyllands-Posten og gav filmen seks stjerner.Original titel: Tenki no ko
Japan, Kina, USA, 2019
Digital DCP, 114 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Køb billetter

Open Air

Søndag 18. august
14:30

Billetter

Weathering With You / Himmelbio

Open Air

Onsdag 28. august
17:00

Billetter

Weathering With You / Himmelbio

Open Air

Torsdag 29. august
20:00

Billetter

Weathering With You / Himmelbio

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>