The Wild Goose Lake m. introduktionDen 14. juni introduktion ved Amanda Curdt-Christiansen.

The Wild Goose Lake

Instruktør: Diao Yinan

En uforglemmelig kinesisk neo-noir gangsterfilm filmet med stor æstetisk virtuositet.

Instruktør Diao Yinan viser os de mange hemmelige rum og mørke gyder i Wuhan, hvor filmens handling udspiller sig. Zhou Zenong, den ubekymrede og åleglatte smågangster, er eftersøgt af politiet, og der er udsat en dusør på 300.000 yuan.

Vi jager afsted på motorcykel i området omkring den fiktive Wild Goose Lake, mens et kaos gradvist vokser – en mand får hovedet hugget af, og en anden bliver gennemboret af en paraply. Begge scener er filmet på en både magisk og grufuld måde, som instruktør Diao Yinan har et specielt øje for. En rutsjetur gennem den kinesiske kriminelle underverden på en måde man aldrig før har set.

Man taber kæben over de detaljemættede locations. Filmen er spækket med mørnede tapeter, smadrede trappeopgange, sjaskede snackbarer, mudrede markedspladser, prostitutionsområder ved stranden, trange sweatshops og i det hele taget en uforskønnet realisme, der i sig selv fortæller halvdelen af historien: Sådan her ser Kina ud mange steder – bag facaden.

Lokalpolitiet er også skildret med komisk præcision. Ved en briefing spørger landbetjent, om han kan øve skydning et sted – han har aldrig brugt sin tjenestepistol. Andetsteds får en undercover-strisser besked om at droppe en kulørt T-shirt, så han ligner en gangster så meget. Instruktør Diao Yinan har noget på hjerte – ham kommer vi til at høre mere til.


Medvirkende: Ge Hu, Lun-Mei Kwei, Fan Liao

Original titel: Nan fang che zhan de ju hui
Kina, Frankrig, 2019
DCP, 113 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kina under forandring