Don't Fear the Weird

Festival om sindet og filmen 22.-24. september

16. sep - 25. sep

Don’t Fear the Weird omfavner for femte år i træk det skæve sind gennem tre dages festival spækket med film, talks og masser af weirdness.

Don’t Fear the Weird omfavner for femte år i træk det skæve sind gennem tre dages festival spækket med film, talks og masser af weirdness.

Vi stiller fagpersoner, kunstnere, psykiatribrugere og filmelskere over for en perlerække af film med sindet som omdrejningspunkt. Vi skaber et rum, hvor åbenhed, nuancer, ny viden og et opgør med tabuer om psykisk sygdom er i fokus.

LIVET PÅ GODT OG ONDT

I år zoomer Don't Fear the Weird ind på livet med alle dets faser og kontraster. Vi gør status over coronaens psykologiske indvirkning og deler latter, sorg og erfaringer med at være menneske – også når en krise rammer. Vi hylder dig, os, dem, der bruger deres liv på at finde nye veje ud af skyggerne, og vi hylder det faktum, at livet altid rummer mere, end vi kan tænke os til hver for sig.

Traditionen tro spiller stemmer fra virkelighedens verden en helt central rolle på festivalen. Cinematekets hyggelige Asta Bar danner flere aftener rammen for gratis talks om levede erfaringer med psykisk sygdom.

Du kan bl.a. få et unikt indblik i, hvordan det er at leve med borderline og konstant være på udkig efter nogen eller noget at spejle sig i. Vi går også på besøg i en ny bog-antologi, hvor stærke personlige oplevelser med psykisk sygdom skildres. Vores populære gratis kortfilmprogram sætter i år fokus på pårørende og nære relationer.

SINDSSYGT GODE FILM

Og så er der naturligvis film af enhver art – korte, lange, dokumentarer, sjove, pinagtige – som altid kombineret med ekspert-introduktioner, oplæg og debatter.

Se eller gense Joaquin Phoenix' mesterlige præstation i 'Joker', krum tæer og grin med, når ægteskabelige problemer og den moderne nordiske mand udstilles i 'Force Majeure', eller lad dig forføre af den tankevækkende dokumentar om Alzheimers 'The Rest I Make Up'.

PSYKISK SYGDOM ER IKKE NOGET FRA EN FREMMED PLANET …

… men hverdag for rigtig mange mennesker. Derfor er festivalens mission at fremme åbenhed omkring psykisk sygdom. Og vi kan se, at det virker. Mere end 8.000 deltagere har deltaget i festivalens første udgaver, og i år kan man også opleve dele af den i både Aalborg, Næstved og Kolding.

Følg os også på Facebook-siden Don't Fear the Weird, hvor vi supplerer med stemningsbilleder, nyheder og relevante historier fra den store verden.

Vi er stolte af endnu engang at kunne byde dig velkommen til vores weird festivaldage – god fornøjelse!

Caroline Osander, Louise Høgenhaven og Tina Brændgaard Nissen / PsykInfo Region Hovedstadens Psykiatri
Line Seier Madsen / Outsideren
Rasmus Brendstrup / Cinemateket

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CORONA: GÅ TRYGT TIL FILMFESTIVAL
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi tager hygiejne og sikkerhed alvorligt.

Vi har reguleret det maksimale antal gæster i salen, så der vil være et tomt sæde mellem dig og de øvrige gæster. Du kan dog sagtens købe samlede billetter, så du kan sidde sammen med din kæreste, venner eller andre nære relationer. Der er sprit-dispensere uden for alle sale og afstandsmarkeringer.

VI RENGØR SALEN OG DØRHÅNDTAG MELLEM ALLE VISNINGER

Vi har indrettet Asta Bar med god plads og afstand mellem bordene. Vi har et maks. antal gæster for talks i Asta Bar, og derfor er vores gratis talks med billet. Husk at bestille din billet på cinemateket.dk.

Ønsker du at besøge Asta Bar, se på kunst og hygge dig før og efter film og talks, så er dette stadig muligt, da vi har indrettet en ekstra barsektion. Vi tager dog forbehold for, at vi må henvise til Cinematekets café og stueplan, hvis for mange møder op, og vi må fordele os inden visninger i salene.

Hvis myndighederne fra september 2020 giver mulighed for, at vi kan øge det maksimale antal gæster i salen, må der tages forbehold for, at vi kan rykke allerede bookede pladser i salen for at få plads til flere. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at rykke pladser på den mest hensynsfulde og hensigtsmæssige måde.

Læs mere på https://www.dfi.dk/cinemateket/cinematekets-corona-forholdsregler

DET KAN DU HJÆLPE OS MED

For at mindske kødannelser og fysisk kontakt i vores billetsalg opfordrer vi til, at du køber dine billetter online hjemmefra (dette gælder også de gratis billetter). Billetterne kan vises direkte på din telefon, når du går ind i salen, så du behøver ikke at printe dem ud.

Vi opfordrer dig til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger: Vask eller afsprit hænder, host og nys altid i ærmet, og hold fornuftig afstand til andre i vores foyer-områder, café etc. Bliv hjemme, hvis du har symptomer på sygdom.

Vores praksis og anbefalinger til dig som publikum opdateres løbende. Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig Cinematekets eller festivalens personale.

Datoer

Film i serien

Vælg dato
Ma Ti On To Fr
30 1 2 3 4 5 6
december
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
januar
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
februar
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14