FILM-X Studie 1

STUDIE 1 er en blanding af green screen og en kulisse: To huse i hver side af studiet, som forbindes med en bro. På det ene hus er der en balkon, som skuespillerne kan stå på. Resten af studiet er grønt, og alt hvad der foregår på den grønne baggrund er usynligt for skuespillerne under optagelserne.

Der er to kameraer i studie 1. Kamera 1 sidder i loftet og filmer hele scenen i totalbillede. Kamera 2 filmer ind på balkonen, og her kan man lave et halv-nærbillede af skuespillerne. Der er ingen mikrofoner i studiet, så til alle film optages dialog i lydstudiet.

Studie 1 passer til et filmhold på 4-7 personer. Der skal altid være en instruktør og helst en kameramand. Resten af holdet er skuespillere. 

Inden optagelsen går i gang, vælges én af studiets fem baggrundsfilm, som beskriver, hvor handlingen finder sted. Baggrundsfilmene ses på den grønne baggrund, men kun instruktøren og kameramanden kan se det på computerskærmen, når optagelsen er i gang.

Dertil findes der til hver film indklipsbilleder, der gør det muligt at lægge f.eks. supplerende nærbilleder og totalbilleder ind over optagelserne, så den færdige film får en mere varieret og dramatisk billedside. Man ikke selv spille med i indklipsbillederne. 

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd. Find forberedelses-materialer her på siden.