Cinemateket i påsken

FERIE. Bliv stuntman for en dag, sæt tænderne i en blodig John Landis-double i Psych Out-biffen og mød kunstnerne til Færøske Fantombilleder. Desuden viser vi en perlerække af børne- og ungdomsklassikere i Bio Min Bio.

Fra børnefilm til blodig vampyr-retro - Cinemateket byder i påsken på noget for enhver smag.

Månedens Film: Bullhead

”En af de bedste film, jeg nogensinde har set,” har den amerikanske instruktør Michael Mann sagt om 'Bullhead', der var årets belgiske Oscar-kandidat. 'Bullhead' er en mørk, uafrystelig filmfortælling. Et uforudsigeligt dyk ned i et univers af hormoner, længsler – og kvæg. Mafia-thriller, intenst karakterstudie og foruroligende tragedie i ét hug. Månedens Film er arrangeret i samarbejde med CPH PIX.

Vises den 4.-14. april kl. 19.15

Psych-Out: John Landis Double Bill

Varulve vs. vampyrer! To film af den amerikanske instruktør John Landis, der aldrig har været bleg for at krydre uhyggen i sine skrækfilm med sort humor. I 'En amerikansk varulv i London' bliver en studerende fra New York angrebet af en ulv i Englands ødemarker. Snart efter er en varulv løs i hovedstaden, og blodet flyder. I aftenens anden film, 'Blod på tanden', fører en sexet vampyr med fransk accent en ensom, natlig tilværelse på rastløs jagt efter engangsknald og menneskeblod. Imellem de to film er der kolde øl for kolde kontanter og plader på rejsegrammofonen i Asta Bar.

Torsdag den 5. april kl. 19.30

Færøske Fantombilleder - mød kunstnerne

Cinemateket og CPH:DOX byder sammen på en aften med overjordisk smukke film fra Færøerne præsenteret af to visionære unge kunstnere. Færøernes barske, storslåede natur danner baggrund for Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttirs billeddigt i fem dele. De to filmskabere fortæller om deres værk i salen og præsenterer efterfølgende Sergei Paradjanovs film 'The Color of Pomegranates' (1969), der har været en kunstnerisk inspiration for deres arbejde. Paradjanov er blevet kaldt for filmkunstens Cézanne.

Fredag den 6. april kl. 18.30

Kongens store tale - Oscar-vinder med kaffe og kage

Bio 12:30 er film midt på dagen - med kaffe og kage. Skærtorsdag og langfredag kan du opleve sidste års Oscar-darling, 'Kongens store tale', hvor Colin Firth imponerer som storstammende regent i en krisetid. Efter filmen er der mulighed for at lune sig med gratis kaffe og kage i Asta Bar.

Torsdag den 5. og fredag den 6. april kl. 12.30

Danish on a Sunday: Armadillo

Den anden og fjerde søndag hver måned viser Cinemateket danske klassikere og nye favoritter med engelske undertekster. Derved har udenlanske filmelskere mulighed for at opleve den danske filmskat på det store lærred - men alle er selvfølgelig mere end velkomne! Søndag den 8. april viser vi Cannes-vinderen 'Armadillo'. Instruktør Janus Metz’ portrætterer unge danske mænd, der stille, men sikkert på ofte meninsgløse patruljer i Afghanistans Helmand-provins, lægger dræber-ansigtet i de rette folder, og måske, måske ikke, likviderer sårede talibanere.

Søndag den 8. april kl. 14.15

MEST FOR BØRN

Bio Min Bio i påskeferien

Tag de små og halvstore børn i hånden og besøg Bio Min Bio i påskeferien, der byder på tre film fra dansk børne- og ungdomsfilms guldalder i 1980-90'erne samt et par stykker med nyklassiker-status. Oplev 'Busters verden', 'Drengene fra Sankt Petri', 'Klatretøsen', 'Drengen der ville gøre det umulige' og 'Jungledyret'.

Serien vises 1.-8. april

Stuntman for en dag

I påskedagene 3.-4. april får vi besøg af skuespiller og stuntmand Sune Otterstrøm. Han vil lære dig forskellige simple stunts til at bruge i din egen film, som du efterfølgende kan lave i FILM-X. Afslutningsvis bliver holdets film brændt på en DVD, som du kan tage med hjem under armen. Tilbuddet er henvendt børn og unge fra 10 år. Børn under 12 år skal være i følgeskab med en voksen: 1 voksen pr. 5 børn. Entré er 50 kr. pr. person.

Billetter bestilles på tlf. 33 74 34 12Tid: Påsken 1.-9. april
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412