Filmgaver i Filmhuset

UGE 49. Ekstravisninger på DAFF, ekstremsportens årlige festivalbrag. Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone i Psych-Out!-biffen. Katolsk filmaften. Julestue for hele familien. Der er masser af tilbud på plakaten i Filmhuset de kommende dage.

Danish Adventure Film Festival – ekstravisninger tirsdag den 3. december

Nogle af de mest populære film på årets ekstremsport-festival kan opleves i morgen, tirsdag den 3. december. Kl. 16.45 præsenterer festivalen '979 minutter', et unikt close-up på forberedelserne til ét af verdens hårdeste triathlonløb. Filmen vises sammen med ’Tales from the trail’, hvor filmmageren Thomas Dupont med sit kamera er fulgt i hælene på en håndfuld af Danmarks mest dedikerede trailløbere. Kl. 19.30 vises 'A Fine Line', der går tæt på Kilian Jornet, som er et ikon indenfor trail-, ultra- og bjergløb – til trods for en alder på kun 25 år. Kl. 21.00 slutter aftenen med 'K2: Siren of the Himalayas', en film om bestigningen af det berygtede bjerg K2, som hver fjerde bjergbestiger aldrig kommer ned fra igen.

Psych-Out! – Commando vs. Cobra

Torsdag den 5. december kl. 19.30 er der dømt patronbælter, camouflage-kluns, flexende biceps og udødelige oneliners for alle pengene, når 1980’ernes to største actionstjerner lægger arm i Psych-Out!-biffen. Det er naturligvis i form af kultklassikerne ’Commando’ og ’Cobra’. Der er bar i pausen med toptunet rejsegrammofon.

Katolsk filmaften

Torsdag den 5. december kl. 18.30 byder Cinemateket og Dagbladet Information på filmen ’Romero’ i anledning af, at den siddende pave for første gang i historien er fra Latinamerika. Oscar Romero blev ærkebiskop i San Salvador i 1977. Som konservativ præst stod han på god fod med landets politiske elite, og militærjuntaen så ham som den ideelle biskop. Men da militæret myrdede en af hans bedste venner, gik han til modstand. Filmen indledes af ph.d. Jakob Egeris Thorsen.

Julestue i Filmhuset – Johannes Møllehave fortæller og viser eventyr

Lørdag den 7. december kl. 13.00 holder Filmhuset julestue. Forfatteren og fortælleren Johannes Møllehave underholder hele familien, når han læser bl.a. H.C. Andersen-eventyr - og der er naturligvis en film med i eventyrpakken. Billetter er gratis og kan hentes i billetsalget på dagen (ingen forudbestilling). Dørene åbnes kl. 12.00.

Husk også …

… at Cinemateket viser en stribe højdepunkter fra det forgangne filmår i serien ’Fra alle os til alle jer’ – underholdende, gribende, hudløse, genrefornyende og –cementerende værker fra vores eget program samt de øvrige biografers udbud. Begynd med ’The Master’ allerede tirsdag den 3. december. Desuden byder Cinemateket på perler med den franske skuespillerinde og instruktør Julie Delpy med start på søndag den 8. december, Disney-tegnefilm for hele familien, iranske filmuger, en række debat- og filmarrangementer om atomfysikeren Niels Bohr fra lørdag den 7. december og meget, meget mere …

Tid: Fra 3. december
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412