Latinamerikanske festivalperler, forelsket kontratenor, fortid fortolket ...

FILM, BESØG, DEBAT. De kommende dage byder på en række særarrangementer i Cinemateket. Se bl.a. latinamerikanske festivalhits, mød den tyske tenor Andreas Scholl og kom til udstillingen ’Sculpting the Past / Fortid fortolket’, der opfordrer til refleksion over, hvilke spor fortiden har sat i os.

Latinamerikanske filmperler

Syv lande, syv kulturer, syv film – og syv gæstebud med nationale specialiteter. Tag på en syd- og mellemamerikansk rejse for alle sanserne. Der er reception arrangeret af det pågældende lands ambassade ved første visning af hver film.

21.august-17. september.

100 års dobbeltgængere på film - med bar og masser af klip.

På 100-årsdagen for verdenspremieren for den banebrydende gyser ‘Studenten fra Prag’ byder vi på et særarrangement, hvor Nicolas Barbano og andre filmhistoriekyndige fortæller om dobbeltgængermotivet hos kunstnere som Steven Soderbergh, David Lynch, 2 x Kurosawa, Alfred Hitchcock, Takeshi Kitano, Andrej Tarkovskij og mange flere.

NB: På grund af verserende stridigheder om rettigheder har vi valgt ikke at vise filmen 'Studenten fra Prag' i fuld længde (som det ellers har været annonceret). Til gengæld er der garanti for overraskelser undervejs – og filmkomponist og klaverbokser Fuzzy vil ledsage nogle af de stumme strimler.

22. august kl. 18:45.

Fortid fortolket

Udstillingen ‘Sculpting the Past / Fortid fortolket’ kan opleves i Filmhuset i perioden 23. august-20. oktober. Værket opfordrer til refleksion over, hvilke spor fortiden har sat i os, og er udformet som en vekselvirkning mellem filmgenrer, kunstneriske og videnskabelige metoder, yngre og ældre generationer: Helt konkret som en række sort/hvide fortællinger relateret til den tyske besættelse af Danmark, der indgår i en ’dialog’ med det opsigtsvækkende nutidige filmværk, ’The Act of Killing’.

I anledning af udstillingen byder vi på to debatter. Oplev den bogaktuelle franske psykiater Boris Cyrulnik i samtale med Martin Krasnik og hør ’The Act of Killing’-instruktøren Joshua Oppenheimer fortælle om sin kreative bearbejdelse af det indonesiske folkemord i 1960’erne.

23. august-20. oktober ‘Sculpting the Past / Fortid fortolket’.
29. august kl. 19:30: ’Debat: hvordan husker vi? - Mød Joshua Oppenheimer’.
11. september kl. 19:15: ’Debat: traumer og resiliens - Boris Cyrulnik i samtale med Martin Krasnik’.

King and the Clown – farverigt sydkoreansk drama med introduktion og reception

I det 16. århundredes Korea tjener to gøglere gode penge ved at gøre grin med tyrannen kong Yeonsan. En dag bliver de arresteret, men undgår henrettelse, da de får monarken til at le. I stedet installeres de som hof-narrer. Den ene ligger snart i med kongens konkubiner – og kongen begynder at gøre tilnærmelser til den anden! Det underholdende og imposante udstyrsstykke solgte 12 mio. billetter i Sydkorea.

23. august kl. 19:15: ’King and the Clown’. 'king and the Clown' åbner Cinematekets serie med ’Ny sydkoreansk film’. Efter visningen er der reception i Asta Bar.

Mød den tyske kontratenor Andreas Scholl

Tyske Andreas Scholl er en af vor tids mest efterspurgte kontratenorer. Mød ham live i Cinemateket, og se dokumentarfilmen ‘The Animal in You’ om hans livshistorie og sangkarriere.

24. august kl. 17:00.

Tid: August/september 2013.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.