LGBT-film i Cinemateket sensommeren 2015

TEMA. I sensommeren og efteråret præsenterer Cinemateket en række festivaler og film, der sætter fokus på LGBT-miljøet og forholdene for LGBT-personer – ikke mindst uden for landets grænser. AKS-festivalen har i år fokus på Asien og Afrika, og P-NOiSE afholder Filippinsk Queer-night som en del af Filippinsk filmfestival.

AKS-festival: Queer-film fra Asien og Afrika

I dagene 8.-11. august kaster vi lys på forholdene for LGBT-personer fjernt fra Danmarks grænser, nemlig i Indien, Iran og Uganda. Det sker med tre stærke film, der alle har vundet international anerkendelse ved filmfestivaler. Filmvisningerne er del af AKS Film+Dialogue Festival, der har som mål at synliggøre LGBT-forhold tværs af kontinenter, religion og etnisk oprindelse. I år sker det i København bl.a. i form af stand-up, dans og foredrag. 

Læs mere på aksfestival.com eller cinemateket.dk

Filippinsk festival: Queer Night og after-party

Den filippinske festival P-NOiSE finder sted for andet år i træk, og for første gang er Cinemateket centrum. Festivalens filmdel rummer et udpluk af nye film fra en af de mest interessante filmnationer i verden gennem det seneste årti. Blandt de film, du kan se i festivaldagene 25.-30. august, er 'How To Disappear Completely' af den prisbelønnede Raya Martin.

I samarbejde med MIX Copenhagen afholdes 28. august Queer Night med visning af filmen ’Esprit de Corps’ og Q&A-session med filmens instruktør Kanakan Balintagos. Filmen efterfølges af after-party med drinks, DJ og performances. Ved køb af billet til ’Esprit de Corps’ kan der opnås rabat på visningen af den efterfølgende ’Quick Change’.

Læs mere på p-noise.com eller cinemateket.dk

MIX Copenhagen

Endelig afholdes fra 2.-11. oktober Danmarks største LGBT-filmfestival, der med et stort udvalg af relevante LGBT-film udfordrer grænser og starter kønsdebat.

Programmet kommer snart. Hold øje med facebook.com/mixcopenhagen, mixcopenhagen.dk og cinemateket.dk.

For mere information, kontakt Lotte Formenti, lottef@dfi.dk , +45 3374 3462.