Musik på det store lærred

LYD OG BILLEDER. I den kommende periode rammer et bredt spektrum af musikalske genrer lærredet i Cinemateket, når vi byder på klassiske toner til klassiske billeder, et rock ikon og eksperimenterende livekoncerter.

En klassiker vækkes til live

Tirsdag den 23. september kl. 20.00 kan du opleve et af Danmarks mest velspillende musikensembler, det anerkendte barok- og klassik-orkester Ensemble MidtVest, akkompagnere et af filmhistoriens stolteste momenter, Carl Th. Dreyers ’Jeanne d'Arc’.

Læs mere om Emsemble MidtVest og filmen 'Jeanne d'Arcs Lidelse og død' her.

Ikonisk album genopført

Denne måneds Friday Late Night film dyrker rock ikonet Peter Gabriels skelsættende album 'So'. I filmen 'Back to Front' opfører Peter Gabriel med det originale 1986-turnéband albummet i den dampende O2 Arena i London. Inden filmen er der bar fra kl. 20.00 med dj. Fredag den 19. september kl. 21.45 (bar fra 20.00).

Læs mere om Friday Late Night og filmen 'Back to Front' her.

Uropførelser og musikalske legepladser

Allerede i aften, fredag den 12. september kl. 19.00, kan du opleve et nyskabende samarbejde mellem den danske sangerinde Trinelise Væring, de norske Barokksolistene og den svenske pianist Jonas Berg i koncertfilmen ’Oh Purity in Watching Landscapes’.

Filmen 'Oh Purity in Watching Landscapes' vises i samarbejde med Wundergrund, som er Københavns festival for ny eksperimenterende musik og lydkunst – ofte med indslag, der krydser andre medier og festivalplatforme. Årets Wundergrund festival finder sted fra 24. oktober til 1. november, og Cinemateket lægger undervejs gulv og lærred til en unik dobbelt uropførelse.

Den dobbelte uropførelse er i første akt et værk for stemme og biograflærred sat i scene og fremført af den prisvindende engelske sangerinde og multikunstner Jennifer Walshe. Og i anden akt værket ’Under the Shadow of Marcus Mountain’, der ligeledes består af livemusik ved den australske cellist Peet Morrison og danske slagtøjsspiller og komponist Simon Christensen samt film af amerikanske Robert Schaller. Begge koncerter er urfremførelser og finder sted søndag den 26. oktober kl. 19.00.

Læs mere om Wundergrunds arrangementer i Cinemateket her.

Tid: Musikalske filmvisninger. Fra fredag den 12. september til 26. oktober.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller tlf. 3374 3412.