Mutter Krause stiger til vejrs – til levende musik!

FILM OG MUSIK. Cinemateket præsenterer stumfilmen ’Mutter Krauses himmelfart’ med levende klavermusik ved pianist Ronen Thalmay i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og Wundergrund. Nyd den på det store lærred i en måned, der i det hele taget bugner af filmmusikalske tilbud.

Filmhistoriske opslagsværker kalder den sene stumfilm fra 1929, for et af tysk stumfilms sidste mesterværker: "en harmdirrende social protestfilm om arbejdsløshed og udbytning", der skildrer en arbejderkvindes kamp for overlevelse under depressionen. Det er en stærk historie om en fattig enke og hendes to voksne børn, som lever under kummerlige forhold i Wedding.

'Mutter Krauses himmelfart' er instrueret og fotograferet af Piel Jutzi. Han skildrer det fattige Berliner-miljø, byens liv og de triste skæbner med socialt engagement og går uden omsvøb direkte i kødet på tilskueren med voldsomme følelsesmæssige effekter med en højstemt patos af en type, man sjældent møder i moderne film. Alligevel virker filmen ikke udpræget forældet. Vel er historien sort/hvid, vel arbejdes der ublufærdigt med vores følelser, men det fungerer.

Læs mere og bestil billetter.

Tid: 11. marts kl. 19.00
Sted
: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling
cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.

Mere musik i Cinemateket!

Også på årets Musikfilm Festival er der levende musik på programmet. Festivalen løber frem til søndag den 15. marts. Hér kan du se hvilke arrangementer, du stadig kan nå at deltage i:

Den pladeaktuelle københavnske fuzzrock-gruppe Bite the Bullett spiller onsdag den 11. marts live i Cinematekets Asta Bar. Koncerten foregår i tidsrummet 20.45-21.15 – mellem filmene ’Sonny Rollins – Beyond the Notes’ og ’Monterey Pop’. Der er fri entré.

I anledning af Steppeulvenes netop genudgivne beat-hovedværk ’Hip’ og Ole Chr. Madsens nye spillefilm ’Steppeulven’ viser vi "forstudie"-dokumentaren ’Kun for forrykte’ og retter lyskeglen på gruppen og sanger Eik Skaløes univers. Ved arrangementet lørdag den 14. marts kl. 16.00 kan du således opleve Skaløe i et nutidigt perspektiv. Musikfilm Festivalen byder nemlig på live-numre og snak med David Blomqvist, som har skrevet musik til en række af den afdøde poets ungdomsdigte, udgivet på albummet ’Paradisets børn’.

Inden visningen af ’Let’s get Lost’ søndag den 15. marts kl. 16.00 – stjernefotografen Bruce Webers Oscar-nominerede close-up på jazztrompetisten, sangeren og stilikonet Chet Baker – er der ligeledes gratis livemusik. Vi byder nemlig på koncert med jazz-ensemblet Freudendal Konceptet i Asta Bar kl. 15.15.

Tid: 7.-15. marts 2015
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling
cinemateket.dk og tlf. 3374 3412. 

Endnu mere musik i Cinemateket!

Justin Kauflin spiller i København på Jazzhus Montmartre med sin trio den 9., 10. og 11. april. Torsdag den 2. april viser vi filmen om hans mentor Clark Terry - ’Keep on Keepin On’ er ikke kun titlen på Curtis Mayfields smukke sang fra 1970’erne, men også det motto, jazzlegenden Clark Terry lever efter. Filmen vandt publikumsprisen på Tribeca Film Festival og fortæller den rørende og utrolige historie om Clark Terrys liv og hans virke som lærer for den talentfulde unge jazzpianist Justin Kauflin.

Se de bedste danske musikvideoer fra 2014 i stort format i Friday Late Night-biffen under CPH PIX. Niveauet er højt, og de danske musikvideoinstruktører kaster sig gerne ud i ambitiøse fortællinger, hvor de filmiske virkemidler giver musikken medløb og tyngde og formår at fortælle en historie og forme et plot omkring musikken.

Tid: 2.-17. april 2015
Sted
: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling
cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.

Rigtig god fornøjelse!