Vinterferie i Cinemateket

VINTERFERIE. Der er underholdning for børn og voksne i alle aldre i Cinematekets uge 7-program. Fra klassisk adventure med Indiana Jones til slapstick-komedie med Gøg & Gokke. Oscarvindere over en 70-årig periode; fra 'Luftens helte' (1927) til 'Titanic' (1997). Og søndag den 14. februar en unik mulighed for at holde en vaskeægte Oscarstatuette. God fornøjelse!

Vejrudsigten peger hverken på blå himmel eller kælkevejr. Så kom ind i varmen og mørket i vinterferien og nyd en perlerække af familievenlige film og arrangementer i Cinemateket:

Indiana Jones - med maraton og burgermenu

Der er dømt nostalgi for alle pengene, når Cinemateket som optakt til den varslede Indiana Jones 5 viser alle fire film om manden med hatten og pisken – og alle de onde nazister, giftige slanger og smukke kvinder, der synes at klæbe til ham. Hop med på vognen, og nyd disse skamløst underholdende og stærkt vanedannende ramasjangfilm. Som selvfølgelig skal ses på det store lærred!

Filmene spiller over hele ugen, men lørdag den 13. februar er der mulighed for at se de første tre film i streg. Billetter købes til filmene særskilt, men køber du billet til Indy 1 og 2, får du en billet til 3'eren gratis (gælder ved personlig henvendelse i billetsalget). Bemærk, at Restaurant SULT byder på burger med fritter efter to’eren til denne maraton-aften for blot 110 kr. 

Gøg & Gokke-galla med introduktion og vin

Som de foregående år fejrer Cinemateket Oliver Hardys fødselsdag. Den markeres med en festforestilling lørdag den 20. februar. Ulrich Breuning, den legendariske præsident for det danske Gøg & Gokke-selskab 'Tit for Tat', introducerer den udødelige duo og forestår ritualerne. Herefter blændes der op for filmhistoriens mest populære komikerpar.

I år kan vi præsentere noget af en filmhistorisk sensation: Efter at have været betragtet som tabt i 60 år, er anden akt af 'The Battle of the Century' (1927) for nylig dukket op. 'The Battle of the Century' er ikke bare en milepæl i Laurel og Hardys karriere - den indeholder filmhistoriens største, bedste og sjoveste lagkage-i-hovedet-slagsmål.

De stumme strimler akkompagneres af den virtuose kapelmester Lars Fjeldmose. Aftenen afsluttes med et glas vin i Asta Bar.

Oscarudstilling og film, der skrev Oscar-historie

Cinemateket lægger i hele februar måned hus til en udstilling af de fleste af de danske 16 Oscar-statuetter, det gennem årene er blevet til, foruden en række dokumenter og effekter fra den danske Oscar-historie. Søndag den 14. februar tager vi en enkelt statuette ud af den sikrede montre, og giver dig mulighed for at udleve drømmen om at holde en statuette i hånden.

Dertil viser vi en række Oscar-vindere - bl.a. en række film, der på forskellig vis har formået at skrive Oscar-historie. I vinterferien kan du f.eks. opleve 

  • 'Hamlet' (1948): Første ikke-amerikanske film, der vandt en Oscar for Bedste Film.
  • 'Markens liljer' (1963): Første statuette for Bedste Mandlige Hovedrolle til en sort skuespiller (Sidney Portier).
  • 'Luftens helte' (1927): Historiens sidste store stumfilm, der modtog to Oscars for hhv. Bedste Filmproduktion og Bedste Tekniske Effekter.
  • 'Titanic' (1997): Tangerede 'Alt om Eva' som filmen med flest nomineringer (14 stk.) og 'Ben-Hur' som alle tiders største Oscar-triumfator (11 statuetter).

Børnebiffen hele ugen

Med undtagelse af vores sædvanlige lukkedag, mandag, udvider vi i uge 7 Børnebiffen til alle dage. Prisen er blot 25 kr. per næse (lille eller stor), og der er et bredt udvalg af film til de 3-6-årige tilpasset aldersgruppens koncentrationsevne og abstraktionsniveau.

Tid: 13.-21. februar 2016
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55
Billetbestilling: Cinemateket.dk eller tlf. +45 3374 3400.