Kosher Beach

Karin Kainer, 2019

Midt inde ved Tel Avivs strandpromenade er der en pulserende ungdommelighed, frigjorthed og et moderne sekulært liv. Hertil flygter man gerne til væk fra det klaustrofobiske og konfliktramte Jerusalem. Her er havet blåt, sandet varmt og indbydende. Og klos op af strand-sektionen for homoseksuelle ligger en strand udelukkende for ortodokse kvinder!

Den 100 meter lange og indhegnede strand ‘Kosher Beach’ er et billede på, hvordan det verdslige og det religiøse sameksisterer i det israelske samfund. Men det er mere end det. Det er også et nutidigt og præcist billede på, hvorledes man tackler de meget store afgrunde mellem israelernes levemåder og den jødiske kultur og tro.

’Kosher Beach’ har en underfundig og underholdende måde at skildre kulturskel på. Kameraet følger livreddernes kommentarer til de meget tildækkede kvinders indtagelse af havet, og ikke mindst kvindernes selfie-agtige observationer af livet med Biblen og parykken som primære holdepunkter – som de står der midt i Middelhavets blide, svalende bølger. En film båret af skøn, uforfalsket israelsk humor.Original title: HaHof HaNifrad
Director: Karin Kainer
Israel, usa, 2019
DCP, 62 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Dates

Films in this series – Copenhagen Jewish Film Festival 2020