Troldmanden fra Oz + release på Ordet #46 om magi på film

En tornado, der fører en ung pige over regnbuen til et land langt borte. Et par røde laksko på en gul murstensvej. Mødet med et småtbegavet fugleskræmsel, en følelsesforladt tin-mand, en frygtsom løve og en troldmand for enden. De magiske elementer fylder lærredet helt ud i ‘Troldmanden fra Oz’. Og netop magi er temaet på den nye udgivelse af tidsskriftet Ordet, der hvert halve år publiceres af filmelskende studerende ved Københavns Universitet.

Udgivelsen markeres med Victor Flemings fortryllende eventyrfilm om pigen Dorothy, der drømmer sig til en verden, hvor en ond heks ligner hendes strikse nabo til umiskendelighed. Når hun lukker øjnene, får hendes brune og kedelige dagligdag lige så mange farver som den regnbue, hun synger om. Ordets chefredaktør, Marcus Uhre, sætter magiens anvendelser i filmmediet i perspektiv i sin introduktion til filmen. Inden visningen er der filmquiz om magiske film i salen for de konkurrencelystne.

PROGRAM
18.45: Filmquiz
19:15: ‘Troldmanden fra Oz’ med introduktion

Billetpris: 95/65 kr.
SÆRTILBUD: Som studerende ved Københavns Universitet får du ved køb af medlemskab i Cinemateket adgang til hele arrangementet gratis.

Marcus Uhre / Ordet – tidsskrift for film og medier
Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

Troldmanden fra Oz

Director: Victor Fleming

Victor Flemings musical/fantasy-film fra 1939 'Troldmanden fra Oz' tager os på en på alle måder magisk rejse. Unge Dorothy (Judy Garland) er forældreløs og bor hos sin onkel og tante i støvede, stormfulde Kansas. En ondskabsfuld nabokone forsøger at kidnappe Dorothys bedste ven, hunden Toto. Da Dorothy efter en tornado åbner døren, er hun ikke længere i Kansas, men 'Somewhere Over the Rainbow' i det magiske land Oz. Med sin blanding af musical, eventyr og fantasy, og med sine excentriske personer, skarpe farver, special effects og ‘syntetiske’ udstråling har ‘Troldmanden fra Oz’ fascineret publikum i over 75 år.


Appearances: Judy Garland, Frank Morgan, Bert Lahr, Ray Bolger

Original title: The Wizard of Oz
USA, 1939
DCP, 102 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Buy tickets

Films in this series – Events i november-december

Current films in Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>