Kunstklubben: Basquiat introduceret af Trine Ross

Jean-Michel Basquiats kunst er ligeså fantastisk, brutal og fascinerende som hans liv - og man får syn for både dén og succesen og tragedien, der omgærdede den, i kunstnervennen i Julian Schnabels intense portrætfilm. Det er stærke sager - præcis som Basquiats kunst. På rollelisten finder du blandt andre David Bowie, Dennis hopper og Courtney Love.

Filmen introduceres af kunstanmelder, forfatter, Politiken-skribent og foredragsholder Trine Ross den 23. januar kl. 19.00.

Basquiat

Instruktør: Julian Schnabel

I Julian Schnabels fabulerende portræt af kunstnervennen Jean-Michel Basquiat følger vi den haitiansk-amerikanske komets opstigen på kunsthimlen i 1980’erne. Fra en kummerlig tilværelse som graffitimaler med bopæl i en papkasse i Central Park bliver Basquiat pludselig en del af newyorker-jetsettet omkring Andy Warhol, der spilles af rockikonet David Bowie.

Men med berømmelsen følger også et eskalerende narkomisbrug, og Basquiat dør som blot 27-årig. En del af de historiske bifigurer er blevet til fiktive, men herligt skæve krydskarakterer (inkarneret af bl.a. Benicio del Toro, Gary Oldman, Dennis Hopper, Tatum O’Neal, Courtney Love, Christopher Walken og Sam Rockwell). Schnabel fik desuden forbud med at bruge Basquiats værker i filmen, men skabte så selv med sin assistent Greg Bogin filmens malerier i vellignende Basquiat-stil.


Medvirkende: Benicio Del Toro, David Bowie, Jeffrey Wright, Dennis Hopper

USA, 1996
35mm, 110 min.
Svenske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Julian Schnabel

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>