Tsai Ming-liangs Paris: Talk og filmen 'Face' med forudgående reception fra kl. 18.30

Fredag den 21. februar byder vi på et glas vin kl. 18.30 og dernæst kl. 19.00 på 30 min. foredrag om Louvre inden hovedfilmen 'Face'.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Institut français du Danemark.

Billetpris: 95/65 kr.

Face

Instruktør: Tsai Ming-liang

Det teatralske og scenografisk barokke har altid haft en plads i Tsai Ming-liangs ellers så hverdagsforankrede film. Her bliver det placeret center stage, for filmen handler ganske enkelt om en instruktørs genvordigheder med at lave en filmopsætning af ’Salome’ i Louvre i Paris. Vi kommer både rundt i gallerier, personalegange og kloakkerne under museet, for Tsai Ming-liang går efter stemninger og ikke mindst at udviske skellet mellem realitet og drøm/teater/film.

Her optræder Laetitia Casta både som variationer af Salome, Cleopatra og Lille Rødhætte, her er kinesiske schlagere, spanske ditto, makeup-pudder og indendørs sne, spejlkabinetter og et rensdyr. Langt fra sit revir. Kort sagt et Paris og et Louvre, du ikke har set før: et slowmotion-symbolistisk univers af ensomhed og mangel på rationalitet.

Lee Kang-sheng, der har været med i samtlige Tsais film, er denne gang nærmest eksplicit et alter ego for Tsai Ming-liang: Han spiller instruktøren Hsiao Kang, der kæmper med sprogforbistring og savnet af sin døende mor hjemme i Taiwan. Og der er en indlysende logik i, at Tsai Ming-liangs første europæiske produktion har Jean-Pierre Léaud på rollelisten. Léaud er filmhistoriens nok kendteste alter ego, et spejlbillede for François Truffaut i en lang stribe nybølgefilm.


Medvirkende: Kang-sheng Lee, Yi-Ching Lu, Fanny Ardant

Original titel: Visage
Frankrig, Taiwan, Belgien, Holland, 2009
35mm, 138 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Tsai Ming-liang