Digital Mobning: Ressourcer og viden fra Medierådet

Hvad er det særlige ved digital mobning? Hvornår er det mobning? Hvad skal man gøre som forælder eller lærer, når situationen opstår? Og hvordan kan vi forebygge mobning via de digitale medier? Her er en oversigt over Medierådets ressourcer, viden og ”hands on” værktøjer til forældre, lærere og skoler.

Hvad er digital mobning?

Børne- og ungsdomslivet har fået en ny digital dimension. Det har den traditionelle form for mobning også. Mobningen er rykket ud af skolegården og ind i den virtuelle verden. Hvad er det ”særlige” ved digital mobning? 

Læs mere her

Tips til forældre om digital mobning

Mit barn bliver mobbet på nettet. Hvad gør jeg? Se hvordan du som forældre kan være med til at foregribe og håndtere digital mobning 

Læs mere her

Gode råd til skoler om digital mobning

Hvordan kan man forebygge digital mobning, og hvad skal man gøre her og nu, når man opdager mobning på nettet og mobilen?  Denne side er udarbejdet i samarbejde med emu.dk og deres faglige redaktører og går i detaljer med, hvordan skoler kan håndtere og forebygge den digitale mobning.

Læs mere her

Undervisningsforløb til brug i klassen om digital mobning

Der er hjælp at hente, hvis du er lærer og gerne vil hjælpe dine elever på vej med et undervisningsforløb om digital mobning.  Disse to undervisningsforløb er udarbejdet i samarbejde med emu.dk og deres faglige redaktører.  Forløbet om sociale tjenester er rettet mod folkeskolens ældste klasser, mens cybermobning er rettet mod mellemtrinnet. Begge forløb er fulgt op med temasider på EMUs elevunivers. 

Læs mere her

Film om digital mobning

I denne Youtube kampagne film fra Medierådets internationale netværk Insafe får mobning en helt ny karakter.

Se filmen her