Undervisning

At opleve, forstå og skabe film. Det er kodeordene bag Det Danske Filminstituts tilbud til skoler og gymnasier i hele landet.

Vitello

Framegrab fra filmen "Vitello graver et hul". Foto: DFI Billed- & Plakatarkiv

Se spændende og tankevækkende film i biografen eller online. Bliv klogere på filmene ved at arbejde med undervisningsmaterialer i klassen. Prøv kræfter med selv at lave film. Filmpædagogik og medieforståelse er kerneområder for Det Danske Filminstitut (DFI). Ambitionen er, at alle danske børn skal have mulighed for at opleve, forstå og skabe film. Derfor har DFI en række tilbud til elever og lærere:
  • Filmcentralen / Undervisning er et streamingsite, der rummer film, gratis undervisningsmaterialer, et gratis filmleksikon og andre ressourcer. Man skal bruge UNI-login for at se filmene. Ca. 90% af landets skoler og gymnasier har abonnement.
     
  • Med Skolen i Biografen er DFI’s skolebioordning, der dækker 80 % af kommuner og biografer i hele landet. Der er gratis undervisningsmaterialer til filmene.
     
  • FILM-X tilbyder filmproduktion for elever i alle aldre. FILM-X ’s interaktive filmstudier ligger i Cinemateket i København. Børn og unge i hele landet kan lave film med FILM-X Animation, som er et gratis, online animationsværktøj.
     
  • Medierådet For Børn og Unge fokuserer på bl.a. online adfærd og trivsel og tilbyder en række informationsmaterialer.

DFI støtter også filmformidlingsaktiviteter og filmpædagogiske initiativer. Læs mere om støtteordningen her.

Desuden er DFI vært for Filmpædagogisk Netværk, som er et forum for alle, der arbejder indenfor det film- og mediepædagogiske felt.

 

Filmcentralen_Undervisning_290pxFilmcentralen / Undervisning er DFI's streamingsite til grundskolen og gymnasiet.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen
Undervisningskonsulent
Tlf. +45 2286 9042
martinb@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412