Spilordningen

Støtter udviklingen af digitale spil til børn og unge.

AffordableSpaceAdventures

Spilordningen har eksempelvis støttet "Affordable Space Adventures" (udviklet af Knapnok Games)

Formål med støtteordningen

Formålet med Spilordningen er at styrke computerspil som kulturbærende medie og at sikre bedre udviklings- og vækstbetingelser for danske spil.

Støtten kan gives til:
• Ideudvikling (Max. DKK 75.000)
• Projektudvikling (Max. DKK 1.500.000, dog max. 60% af budget)

Hvilke spil kan støttes?

Et spil vil i denne sammenhæng normalt indeholde et såkaldt ”gameplay” og et interaktivt audiovisuelt univers, og skal tilsammen repræsentere en kunstnerisk, fortællemæssig og/eller pædagogisk ambition.

Der kan ydes støtte til udvikling af digitale interaktive spil til børn og unge uanset teknologisk platform, forventet distributionsform og genre, herunder også spil til læring og undervisning. Spilordningen har fokus på tidlig udvikling, og yder ikke støtte til færdiggørelse af spil, der allerede har udviklet en spilbar demo eller ”vertical slice”, der indeholder alle væsentlige elementer.

For ideudvikling gælder, at der kan søges støtte til udviklingsfaser, der har til formål at udfolde eller demonstrere en beskrevet spil-ide.

For projektudvikling gælder, at der kan søges støtte til udviklingsfaser, der manifesterer sig i et færdigt koncept for spillet, der kan afprøves i en spilbar version med alle afgørende elementer til stede i fuld kvalitet (demo eller ”vertical slice”).

Hvem kan ansøge?

Ansøger skal være forankret i dansk produktionsselskab. Ansøger skal dokumentere, at de fornødne produktionstekniske og kreative kompetencer er til stede for at realisere projektet.

Ansøger skal desuden sandsynliggøre, at spillet kan realiseres og vil kunne opnå et publikum på markedet og/eller i undervisningsmæssige sammenhænge.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Alle ansøgninger behandles i forbindelse med 3 årlige ansøgningsrunder. Ansøgninger bliver vurderet af en spilredaktion bestående af redaktør Simon Løvind, Det Danske Filminstitut samt de to eksterne redaktionsmedlemmer Jesper Krogh Kristiansen og Mads Wibroe.

Spillet vurderes ud fra hovedkriterierne: Originalitet, oplevelse og kvalitet.

Originalitet i forhold til det dominerende udbud af spil og med tilstedeværelsen af tydelige originale elementer i spillet.

Oplevelse i den forstand at projektet skal indeholde stærke ambitioner inden for leg, læring og/eller kunstnerisk udtryk og have et potentiale for at udfordre spilleren.

Kvalitet i den forstand at spillet skal have et professionelt højt designmæssigt niveau, både når det gælder spildesign, interaktionsdesign og audiovisuelle elementer.

Projektet kan blive indbudt til en projektsamtale. Herefter kan Spilordningens redaktion beslutte at indstille ansøgningen til støtte til DFI's direktion, som træffer den formelle beslutning.

DFI tilstræber en behandlingstid på 4 uger. Dvs. at ansøger indenfor 4 uger fra ansøgningsfristen får besked om, hvorvidt et projekt indstilles til støtte eller ej.

Vejledning i forb. med ansøgning

Ansøgningsskema skal benyttes og sendes elektronisk. Skemaet indeholder vejledende noter til de enkelte bilag. Bilagsmateriale kan udformes på dansk eller engelsk.
Ved ansøgning om støtte til projektudvikling skal ”Budgetskabelon – projektudvikling” benyttes.
Ansøger forventes at have læst ”Vilkår for støtte til Spilordningen”.
Yderligere information, herunder støttevilkår, budgetskabelon, ansøgningsfrister og ansøgningsskema – se venligt højre spalte.


Tilmeld dig nyhedstjenesten "Nyheder til spilbranchen".


Nyheder fra dfi.dk

/om computerspil

Informationsmøde om støtte til tværmedielle projekter

Informationsmøde om støtte til tværmedielle projekter

22. august 2016, 15:30 - 22. august 2016, 17:00 Det Danske Filminstitut etablerer en støtteordning til udvikling af tværmedielle projekter. Der afholdes informationsmøde om "Den tværmedielle udvikl...
Ny dato for informationsmøde om støtte til tværmedielle projekter

Ny dato for informationsmøde om støtte til tværmedielle projekter

10. august 2016 Det Danske Filminstitut etablerer en støtteordning til udvikling af tværmedielle projekter. Der afholdes informationsmøde om "Den tværmedielle udviklingsordning" den 22. august kl...
Nu udkommer INSIDE

Nu udkommer INSIDE

23. juni 2016 | Af Sarah Søe SPILUDGIVELSE. I 2010 lancerede Playdead det publikum- og kritikerroste spil, "LIMBO". Nu er de klar med "INSIDE", der udkommer til Xbox One den 29. juni, til Steam den...
Stikbold er i luften

Stikbold er i luften

18. maj 2016 | Af Sarah Søe SPIL. I april lancerede spilfirmaet Game Swing computerspillet "Stikbold" på flere forskellige platforme. Med den brede lanceringsstrategi når spillet ud til et stort pu...
Udforskning i krydsfeltet mellem platforme

Udforskning i krydsfeltet mellem platforme

17. maj 2016 | Af Redaktionen SPIL. Med transmedia-spillet "Cloud Chamber" fra 2013 beviste Investigate North, at sød musik kan opstå, når flere medier mødes. Men eventyret stopper ikke der. Spilfi...
Yderst hemmeligt vinder spilpris i Berlin

Yderst hemmeligt vinder spilpris i Berlin

26. april 2016 | Af Jan Fredslund SPIL. Det danskudviklede computerspil "Yderst hemmeligt" vandt i weekenden hovedprisen for "Most Amazing Game" på den internationale spilfestival A MAZE. i Berlin...
Informationsmøde om ansøgning til spilordningen

Informationsmøde om ansøgning til spilordningen

19. april 2016 SPIL. Næste ansøgningsfrist til Spilordningen er mandag den 2. maj 2016. Inden da afholdes den 20. april et spørgemøde på Det Danske Filminstitut for kommende ansøgere. Hvis man plan...
Vinderne af Spilprisen 2016

Vinderne af Spilprisen 2016

7. april 2016 | Af Anders Budtz-Jørgensen SPIL. Årets vindere af Spilprisen er fundet. Onsdag den 6. april uddelte Producentforeningen Spilprisen til de bedste danske computerspil ved en prisuddeli...
Stikbold

Stikbold

1. april 2016 | Af Sara Prahl Larsen SPILUDGIVELSE. Der er godt nyt til alle med hang til boldspil, Bjørn Borg og dubstep. Den 1. april udkom spilfirmaet Game Swings første computerspil "Stikbold...
Spillets meningsfulde symbiose

Spillets meningsfulde symbiose

8. marts 2016 | Af Sara Prahl Larsen SPIL. "Vi skal både grine og græde os gennem skabelsesprocessen." Det meningsfulde arbejde udgør den røde tråd hos det spritnye spilfirma Throughline Games, der...

Kontakt

Nanna Mailand-Mercado, 
afdelingschef

Telefon: 2093 6593
Email:

Simon Løvind,
redaktør
Telefon: 2537 0002
Email:

Mikkel Thomassen, 
producer
Telefon: 4061 9362
Email:

Karen Jakobsen,
projektkoordinator

Telefon: 2332 9005
Email:

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412