Støttede spil

STØTTEDE SPIL - EFTERÅR 2013

Lets_dance2

The Reaper (tidl. Let´s Dance)

Genre: Puzzle
Platform: Tablets
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 466.000 (projektudvikling)

THE REAPER er et puzzle-spil til tablets. Spilleren styrer Døden, der er ude at høste sjæle, men som ikke tåler sol og derfor kun kan bevæge sig i skyggen. Døden benytter de genstande og muligheder, der er et givet sted - både til at holde sig i skyggen og til at foresage det nødvendige dødsfald. En død rotte i brønden der drikkes fra, en våge i isen eller et uheld under slibningen af høst-leen. Fatale uheld for spillets karakterer, men vi ved, at Døden har en finger med i spillet. Døden er ikke en almindelig karakter - han har stil - og bevæger sig kun i dansetrin. Han er inspireret af de mange kulturhistoriske afbildninger, der findes af dødedans og af døden som en person, ikke mindst som 'Manden med een'. Spillet har tidligere været støttet til projektudvikling i efteråret 2012.


RunForYourLife

Run for your life

Genre: Motionsspil
Platform: Smartphone
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 330.000 (projektudvikling)

RUN FOR YOUR LIFE er et lokations-baseret løbespil til iOS og Android. Spillet udfolder sig under motions-løbeture, hvor spilleren prøver at gennemføre en historie med en række løbe-udfordringer. Spillerens løbehastighed påvirker flowet og udviklingen i de enkelte scenarier, der alle på humoristisk vis tager udgangspunkt i, at spilleren er på flugt fra en frygtelig fare. Hvert scenarie har et særligt tema, der kommer til udtryk gennem musik, lydeffekter og oplæsning. Historierne er inspireret af virkelige hændelser, men har også karakter af fantasirejser i stil med Tintins eventyr. Spillets gameplay tillader, at spilleren påvirker handlingen igennem sin løbeadfærd. Ved at løbe hurtigere eller langsommere kan spilleren fx undslippe akutte farer eller opsamle ressourcer.Stikbold

Stikbold!

Genre: Sport, local multiplayer
Platform: Konsol
Producent: Reignbros I/S
Støttebeløb: DKK 250.000 (projektudvikling)

STIKBOLD! er et hurtigt og sjovt spil for børn og unge i 2013, helt tilbage til dem der var børn i 1973. Spillet er løst baseret på 70'ernes og 80'ernes absolut mest populære tidsspilde i frikvarterene mellem hjemkundskab og træsløjd, og drager inspiration fra datidens ikoniske sportsstjerner, karakteristiske farveskemaer og klassiske film og TV-serier, som Björn Borg, Rocky, M.A.S.H. og Hill Street Blues. Stikbold! fokuserer på spillernes interaktion med hinanden og opfordrer til samarbejde, kammeratlig hånen og skulderlammere, både i og udenfor spillet. Stikbold! kan spilles af op til seks spillere. Alene enten som træning til opgøret mellem venner eller i den omfattende historie, der følger hovedpersonen Björns rejse fra falleret fiasko til toppen på den internationale Stikbold!-liga.


YderstHemmeligt

Yderst hemmeligt

Genre: Adventure, dokumentar
Platform: Tablet
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 620.000 (projektudvikling)

YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillet kombinerer træk, fra adventure-genren med minispil bygget over aktiviteter forbundet med koldkrig og efterretningsaktivitet. Dertil kommer elementer af animeret dokumentar.


Zumbie

Zumbie: Blind rage

Genre: Cooperative survival game
Platform: Smartphone, tablet, PC
Producent: Glitchnap I/S
Støttebeløb: DKK 270.704 (projektudvikling)

ZUMBIE: BLIND RAGE (arbejdstitel) er et socialt spil baseret på samarbejde mellem 2 til 100 spillere i samme rum. Spillet kræver to enheder, fx mobiltelefon og tablet i et lille setup eller mobiltelefon og computer med projektor i et stort setup. En spiller har rollen som 'Shooter', der enten har bind for øjnene eller ikke kan se skærm nummer to. De andre spillere har rollen som 'Spotters', der mundtligt skal hjælpe 'Shooter' med at lokalisere fjender. Shooter befinder sig i en virtuel verden, hvor en flok zombier kommer mod ham. Han kan ikke se dem, men han vender sig rundt i spilverdenen ved fysisk at dreje sig rundt om sig selv. Hans mobiltelefon fungerer som shotgun. De andre spillere - Spotters - er Shooters øjne. De råber beskeder om, hvorfra angrebene kommer og har til opgave - ud fra de informationer de har på deres skærm - at hjælpe Shooter til at skyde i den rigtige retning og overleve længst muligt.


EventyrMedOrd

Titel: EVENTYR MED ORD
Genre: Læringsspil
Platform: Tablet
Producent: Gamecraft
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

EVENTYR MED ORD er et læringsspil om sprogets opbygning, der kan benyttes i folkeskolen. En stribe ord kobles til et billedforløb som i en tegneserie, men ved at bytte om på ordene i sætninger, forandres fortællingens forløb radikalt.

Lillefinger

Titel: LILLEFINGER - SKA´ VI LEGE?
Genre: Adventure / point'n'click
Platform: Tablet
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

LILLEFINGER - SKA´ VI LEGE? er et legende spil til tablet for mindre børn 3-6 år. Spillet kobler sig til den animerede TV-serie om 'Lillefinger'. I spillet kan barnet følge Lillefinger til skoven, vandet eller bakkerne, hvor det møder andre karakterer, som måske er bange eller keder sig. Så må spilleren hjælpe til og vende situationen til noget godt.

Mucisians

Titel: MUSICIANS
Genre: Musikspil / læringsspil
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Kilowatt
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

MUSICIANS er et legende læringsspil om musik og musikalske genrer for børn op til indskolingsalderen. Hvordan lyder det eksempelvis, når en reggea-guitarist hopper ind i et countryband, der jammer løs på banjo og vaskebræt?

SpaceOnEarth

Titel: SPACE ON EARTH
Genre: Bevægelsesbaseret mobilspil
Platform: Smartphone
Producent: Hybrid Play and Games
Støttebeløb: DKK (ideudvikling)

SPACE ON EARTH er et bevægeses- og lydbaseret mobilspil til de 10-16 årige. Spilleren har rollen som agent fra "Kontoret for overjordiske anliggender", der skal bevæge og lytte sig frem til de usynlige væsener fra planeten Artesurion.

TradefleetTycoon

Titel: TRADEFLEET TYCOON
Genre: Strategi / Edutainment
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Pixel Pandemic ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

TRADEFLEET TYCOON er et historisk inspireret simulator-spil, hvor spilleren opbygger et forretningsemperie omkring handel og skibsfart. Gennem 250 år skal spilleren forsøge at blive verdens største skibsreder med en stor flåde af skibe og mange handelsruter.

STØTTEDE SPIL - FORÅR 2013

Arena_world

Arena World

Genre: Action RPG med level editor
Platform: Online PC / Mac / Linux og konsol
Producent: BetaDwarf ApS
Støttebeløb: DKK 580.000 (projektudvikling)

ARENA WORLD er et spil, der står på skuldrene af spillet FORCED (Støttet 2011 - se nedenfor). FORCED er et arenabaseret gladiator spil, hvor op til 4 spillere nedkæmper computerstyrede fjender ved hjælp af et tæt samarbejde. ARENA WORLD er en udvidelse af spilet, hvor spillerne selv kan designe baner (arenaer) via en avanceret editor, der både sætter en i stand til at formgive arena og landskab, men også til at udtænke et spilforløb hvor fjender og deres våben kan tilpasses og indsættes løbende gennem kampen udfra arena-skaberens selvdefinerede koreografi. Derefter kan andre spillere kæmpe i den brugerskabte arena via et online community. Skabere af arenaer kan konkurrere om at frembringe de mest spektakulære og populære baner, som vil blive benyttet i online-turneringer organiseret af udviklerne.


 Mutazione

Mutazione

Genre: Adventure game
Platform: PC / Mac / Linux
Producent: Die Gute Fabrik ApS
Støttebeløb: DKK 824.000 (projektudvikling)

MUTAZIONE er et eksplorativt 2D adventure spil, hvor spilleren - som pigen Kay - udforsker en sær og frodig parallel verden befolkede af venlige mutater. Efter et motorcykelstyrt er Kay havnet i en tropisk skov med et alsidigt planteliv. Efter en tur gennem skoven er hun i en landsby ved navn Mutazione fyldt med usædvanlige indbyggere. Hun ved ikke, hvordan hun endte der, men ved at tale med dem og lære planternes hemmeligheder at kende, begynder hun at ane en vej ud af skoven. Både den rige grafik og spillets musik forandrer sig dynamisk, både efter døgnets timer og desuden påvirket af særlige frø, der kan plantes og vokse op. Måske planten sætter en frugt, der kan gives som gave til indbygger, og dermed åbner op for en ny fortælling og nye spor til både byens og Kays egen historie.


Spaceship_adventure

 

Spaceship Adventure

Genre: SciFi puzzle stealth game
Platform: Wii U
Producent: KnapNok Games ApS i samarbejde med Nifflas
Støttebeløb: DKK 485.000 (projektudvikling)

SPACESHIP ADVENTURE er et SciFi spil, hvor man skal navigere et rumskib rundt på en fremmed og fjendtlig planet. I det ukendte miljø, hvor væsener gemmer sig i tågen, skal man snige sig forbi fjender og undgå forhindringer. Spillets gameplay fokuserer på den tekniske styring af rumskibet og udnytter Wii U platformens særlige mulighed for at veksle mellem en personlig skærm i spillerens controller og TV-skærmens store billede. Desuden åbner denne form op for asymmetrisk co-op spil, hvor to spillere med forskellige opgaver samarbejder om at styre rumskibet sikkert frem.


Tall_Tales

 Tall Tales – Highway to Heaven

Genre: Action puzzle
Platform: Tablet iOS
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 300.000 (projektudvikling)
  

TALL TALES - HIGHWAY TO HEAVEN er et action-præget puzzle-spil med elementer af slapstick og adventure. Universet er 1700-tallets engelske landevejsrøvere á la Dick Turpin. Spilleren har rollen som den - naturligvis uretfærdigt - hængte landevejsridder, der nu, reduceret til skelet, kæmper for at finde vej ind i "Highwayman Heaven". Spillet foregår i løb som i et endless runner spil, for hundene er efter dig, og du må bruge dine egne knogler for at distrahere hundene, mens du stjæler det guld, der - måske - vil sikre dig entreen til landevejsriddernes himmel.


Brainz

Titel: BRAINZ!
Genre: Tactical casual game
Platform: Mobile
Producent: House on Fire ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

BRAINZ! er et casual taktisk og humoristisk mobil-spil. Spilleren har rolle som en zombie, der i ligheden med horden af andre zombier kæmper om den vigtigste ressource: Menneskehjerne.

Fuzzy_home Titel: FUZZY HOME

Genre: Casual game / kreativ leg / rollespil
Platform: iPad
Producent: Tripledesign
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

FUZZY HOME er et interaktivt dukkehus, hvor børn kan lege med de små strikkede dyr "Fuzzyerne". Fuzzyerne vil være til stede på skærmen, men der er også mulighed for at downloade strikkeopskrifter så man - med hjælp - kan producere sin egen Fuzzy.

Monster_kedelig Titel: MONSTER KEDELIG

Genre: Børnespil
Platform: Tablets og telefoner
Producent: Apparatus ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

Det største monster har spist alt hvad der var sjovt på legepladsen i en stor mundfuld og nu er der dødkedeligt. Nu gælder det om at hjælpe de små monstre med at lege, så de igen kan huske hvad der var sjovt.

Moontide Titel: MOONTIDE TRAVELLER 

Genre: Musisk puzzle spil
Platform: iOS og Android
Producent: Paly & Grow ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

MOONTIDE TRAVELLER er et poetisk fysikbaseret puzzle-spil med musikalske elementer. Spilleren - som er "The Moontide Traveller" skal redde Gudinden. Hendes tynde energitråde, der forbinder hende med månen, er ved at knække, og dermed drænes hendes energi.

Path_commander Titel: PATHCOMMANDER