Sommeren '92: Holdet er sat

PRODUKTION. Kasper Barfoeds spillefilm "Sommeren ’92" begynder optagelser den 9. september. Ud over Ulrich Thomsen i rollen som landstræner Richard Møller Nielsen er også Cyron Melville, Allan Hyde og Mikkel Boe Følsgaard på holdkortet.

Barfoed

Nu er hele holdet sat til den kommende film om EM-triumfen i Sverige 1992

Det blev allerede offentliggjort tidligere på året, at Ulrich Thomsen skal spille landstræner Richard Møller Nielsen i Kasper Barfoeds kommende spillefilm ”Sommeren ’92”, der omhandler den overraskende triumf ved EM-slutrunden i Sverige.

Nu er resten af holdopstillingen klar til filmen, hvor landsholdets tre største profiler Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Flemming Povlsen spilles af henholdsvis Cyron Melville, Gustav Dyekjær Giese og Allan Hyde. Mikkel Boe Følsgaard udfylder rollen som Kim Vilfort, medens Esben Smed tager sig af den iltre John ’Faxe’ Jensen.

Om sin rolle udtaler Cyron Melville: ”Jeg har været kæmpe landsholdsfan så længe, jeg kan huske, og Brian Laudrup er uden tvivl den største spiller af alle. Brian Laudrup hører til min generation – jeg er vokset op med ham – og jeg har stor respekt for, at han altid har fulgt sit hjerte i de valg, han har truffet i sin karriere for at kunne finde sine rødder og sig selv.”

Filmen om det stjernespækkede landsholds bedrifter produceres af Kris Thykier for PeaPie. For Meta Film producerer Louise Foldager og Nina Bisgaard.

"Sommeren '92" har modtaget 6,5 mio. kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen og er kofinansieret af TV2 og NFTF i samarbejde med SVT, Red Rental ApS og Kong Gulerod ApS.  Indspilningerne begynder den 9. september, og der er forventet dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412