Tre store priser til Godless

Den bulgarsk-danske spillefilm "Godless" vandt hovedprisen, Prisen for bedste skuespillerinde og Den økumeniske jurys pris på filmfestivalen i Locarno i Schweiz.

GuldleopardPiazzaGrande

Instruktør Ralitza Petrova på Piazza Grande i Locarno med Guldleoparden for den bulgarsk-danske spillefilm "Godless".

Ralitza Petrovas bulgarsk-dansk koproducerede spillefilm "Godless" vandt lørdag den 13. august hovedprisen, Den gyldne Leopard, på Locarnos Internationale Filmfestival, som hører til blandt de højt rangerede europæiske festivaler. "Godless" vandt også Prisen for bedste skuespillerinde med debutanten Irena Ivanova og Den økumeniske jurys pris.

"Godless" udspiller sig i en fjern bulgarsk by, hvor en sygeplejerske passer ældre mennesker med demens og supplerer sin indkomst og morfinafhængighed ved at sælge deres id-kort på det sorte marked. Da hun møder en ny patient, åbner en anden verden sig for hende, og det får voldsomme konsekvenser.

Det danske, kun et år gamle, produktionsselskab, Snowglobe har koproduceret "Godless", og det meste af klipning og efterarbejde er sket i Danmark. Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel har koproduceret, og Peter Albrechtsen har stået for filmens sound design, mens Ian Bach og Slowmotion FX har stået for colorgrading.

Snowglobe har i september Amat Escalante mexikansk-danske koproducerede spillefilm "The Untamed" i hovedkonkurrence på Venedig Filmfestivalen, og den er også udtaget til Toronto Film Festival.

"Godless" og "The Untamed" er begge koproduktionsstøttet af Det Danske Filminstitut.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412