Tema Berlin 2011

Berlinalen 2011 finder sted fra den 10. til 20. februar.

berlinale-2011

Fem danske film er udtaget til Berlinalen. Følg med her på siden, og se visningstider og oplysninger om danske deltagende ved festivalen, salgsagenter etc. på www.dfi.dk/berlin

FILM#71

Plys-, krystal- og guldbjørne

Plys-, krystal- og guldbjørne

BERLIN. Prisuddeling på Berlinalen i aften og i morgen. De fem danske film kan vinde i flere kategorier.

Melancholia på vej til USA

Melancholia på vej til USA

BERLIN. Lars von Triers kommende film er solgt til distribution i USA, allerede inden filmen er færdig. Også animationsfilmen "Den kæmpestore bjørn" er populær hos alverdens filmindkøbere i Berlin.

Berlin-pris til dansk dokumentarfilm

Berlin-pris til dansk dokumentarfilm

BERLIN. Frank Piasecki Poulsens dokumentarfilm "Blod i mobilen" blev mandag aften hædret med en Justice Award ved den årlige uddeling af Cinema for Peace-priser.

Søn af en kastreret alfahan

Søn af en kastreret alfahan

INTERVIEW. Manuskriptforfatteren Rune Schjøtts debutfilm "Skyskraber" handler om en usikker søn, en forbitret bizar far og en liderlig blind pige i en sær lille landsby. Filmen er udtaget til Berlin Filmfestivalens konkurrenceprogram Generation 14plus, og Kim Skotte har i den anledning talt med instruktøren til FILM#71.

I den mørke, grønne fyrreskov

I den mørke, grønne fyrreskov

INTERVIEW. De nordiske urkræfter slippes løs i Esben Toft Jacobsens "Den kæmpestore bjørn", et animeret eventyr inspireret af skandinavisk natur, fortælletradition og tegnestil. Liselotte Michelsen har talt med instruktøren om hans første spillefilm, der er udtaget til børnefilmkonkurrencen Kplus i Berlin.

11 år, snart 29

11 år, snart 29

INTERVIEW. Pilou Asbæks rejse fra nyuddannet skuespiller til en af dansk films førende er gået afsindigt stærkt. Nu er han i Berlin for tredje år i træk, denne gang som Shooting Star, men Per Juul Carlsen føler sig sikker på, at Pilou Asbæk altid vil være så begejstret som en 11-årig dreng på eventyr. Carlsen har talt med stjerneskuddet til FILM#71.

Når mor er en farlig rollemodel

Når mor er en farlig rollemodel

INTERVIEW. Heidi Maria Faissts "Frit fald", den ene af to danske ungdomsfilm i konkurrence i Berlin, handler om en pige og hendes mor i den moderne storby. "Jeg kan selv huske, hvordan man forandrede sig nærmest fra den ene dag til den anden," fortæller instruktøren om de spirende teenageår til Kim Skotte i magasinet FILM#71.

Virkelighedsnær absurditet

Virkelighedsnær absurditet

INTERVIEW. I Helena Franks "Heavy Heads", der kæmper i Berlin om en Guldbjørn i kortfilmkonkurrencen, mødes socialrealisme og animationens forvrængning af virkeligheden. Katrine Sommer Boysen har talt med instruktøren om hendes afgangsfilm fra Filmskolen.

Kæmpe bjørn for lille budget

Kæmpe bjørn for lille budget

INTERVIEW. Esben Toft Jacobsens premiereaktuelle animationsfilm "Den kæmpestore bjørn" indtager de kommende dage filmfestivalen i Berlin. Filmens producer Petter Lindblad fortæller her om processen med at skabe flot animation for få midler.

Femte film udtaget til Berlin

Femte film udtaget til Berlin

Jannik Splidsboels dokumentarfilm "How Are You" er udvalgt til Berlin Filmfestivalens Panorama-sektion. Dermed deltager i alt fem danske film på årets festival.

Filmskolefilm kæmper om gylden bjørn

Filmskolefilm kæmper om gylden bjørn

Helena Franks afgangsfilm fra Filmskolen "Heavy Heads" er som fjerde danske film inviteret til Berlin Filmfestivalen. Den skal kæmpe om Den Gyldne Bjørn i kortfilmkonkurrencen.

Den kæmpestore bjørn til Berlin

Den kæmpestore bjørn til Berlin

Animationsfilmen "Den kæmpestore bjørn", der får biografpremiere i Danmark den 10. februar, er udtaget til filmfestivalen i Berlin. Dermed deltager tre danske spillefilm på årets festival.

2 danske film til Berlin Filmfestival

2 danske film til Berlin Filmfestival

To spillefilm, "Skyskraber" og "Frit fald", er udtaget til Berlin Filmfestivalens konkurrenceprogram Generation 14plus med film for de unge.

Pilou skyder mod stjernerne

Pilou skyder mod stjernerne

Pilou Asbæk er udvalgt til at være en af de ti europæiske Shooting Stars på filmfestivalen i Berlin i 2011.

FILM#71 – online nu

FILM#71 – online nu

MAGASIN. Kom bag om de fem danske film på Berlin-festivalen i Filminstituttets engelsksprogede magasin FILM, der nu er online.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412