Et hjem i verden - film og asyldebat på bibliotekerne

Mens asyldebatten er på sit højeste, får alle folkebiblioteker nu mulighed for at deltage i en landsdækkende event 19. november 2015 med simultan visning af dokumentarfilmen ”Et hjem i verden”, live-transmission med Q&A fra et dansk asylcenter og efterfølgende lokale debatter. Bibliotekerne kan med denne event markere sig som et vigtigt samlingspunkt for den svære debat om asylsøgere og flygtninge, samtidig med at eventen sender et stærkt signal om, at bibliotekerne generelt kan tilbyde spændende og vedkommende arrangementer med visning af dokumentarfilm og efterfølgende debat og dialog. 

Filmen ”Et hjem i verden” er en rørende film, der giver indsigt i, hvad det vil sige at leve i Danmark som barn af asylsøgere. Filmen skal danne udgangspunkt for en storstilet event torsdag 19. november kl. 19, hvor samtlige landets biblioteker kan deltage i en landsdækkende begivenhed med asylproblematikken som tema. Eventen ”Et hjem i verden – Film & Debat” er en god lejlighed for bibliotekerne, til at markere sig som et vigtigt samlingspunkt for den svære debat om asylsøgere og flygtninge.

Om filmen:

"Et hjem i verden".
Instruktion: Andreas Kofoed, Danmark, 2015.
Varighed: 58 min.
10-årige Magomed og hans klassekammerater på en dansk specialskole for asylsøgere lever en svær tilværelse, hvor de er låst mellem risikoen for hjemsendelse og muligheden for et nyt liv i Danmark. Filmen giver et intimt og sårbart portræt af en gruppe børns midlertidige hverdag, og et indblik i deres forsøg på at balancere mellem en fortid fyldt med traumer og en nutid med danske børnesange og fodbold.

Om eventen:

"Et hjem i verden - film & debat".
Simultan visning på landets folkebiblioteker torsdag 19. november kl. 19.
Arrangør: Den Internationale dokumentarfilmfestival Cph:Dox i samarbejde med Sonntag Pictures, Det Danske Filminstitut og DBC.
Cph:Dox tilbyder bibliotekerne et arrangement bestående af:

- Filmvisning ude på bibliotekerne via Filmstriben
- Simultan live-transmission fra et asylcenter hvor filmens instruktør m.fl. deltager i en Q&A. Publikum ude på bibliotekerne kan stille spørgsmål via Twitter og sms.
- Pressemateriale.
- Inspiration og forslag til lokale aktører som kan deltage i den lokale debat umiddelbart efter film og live-transmission.

Pris: 1.500 kr.
Kontaktperson for tilmelding og yderligere oplysninger:
Marie Ørbæk Christensen, Cph:Dox
E: marie@cphdox.dk
T: 60 47 69 06

Læs mere om film og event og tilbuddet fra Cph:Dox til bibliotekerne her.

Visning af "Et hjem i verden" på Filmstriben 'Vis film på biblioteket':

Det Danske Filminstitut har sammen med DBC deltaget i planlægningen af eventen, som også generelt markerer bibliotekernes vigtige rolle som arrangør af dokumentarfilm-events og som samlingspunkt for dialog og debat mellem danskerne.

 Filmen ”Et hjem i verden” kan vises på Filmstriben ´Se film på biblioteket’ d. 19. november 2015 kl. 19, og forhåbentlig vil rigtig mange biblioteker være med på at vise filmen simultant, så eventen får bredest mulig opmærksomhed.

I den forbindelse tilbyder DBC en gratis prøveperiode på 4 måneder (gældende fra 1. november) for de biblioteker, der endnu ikke abonnerer på Filmstriben ’Se film på biblioteket’. For de biblioteker der allerede har et abonnement, er denne event en kærkommen lejlighed til at skabe opmærksomhed på de mange muligheder, der ligger i at kunne vise DFI’s kort- og dokumentarfilm på biblioteket.

Det er DBCs kundeservice som skal kontaktes vedrørende en gratis prøveperiode:

Læs mere om Filmstriben Se film på biblioteket.

Trailer til "Et hjem i verden" (Andreas Kofoed, 2015):