Anders Villadsen

Klipper. Født 29/4 1964. Uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 1995.

Villadsen er en erfaren klipper med en lang række spillefilm, dokumentarfilm og tv-serier bag sig.

Anders Thomas Jensen og Ole Bornedal er blandt de instruktører, som han har haft et mangeårigt samarbejde med. Villadsen vandt en Robert i 2008 som Årets klipper for Bornedals "Kærlighed på film" (2007).

Inden for dokumentarfilm har han blandt andet klippet "Mit Afghanistan" (2012), "Forhandleren" (2014), "Dream Empire" (2016), "Tutti a casa – Al magt til folket?" (2016) og "Stay Behind – Min farfars hemmelige krig" (2017). Villadsen har også klippet flere film af Anders Østergaard, inklusive "Gasolin'" (2006).

Villadsen modtog Roos Prisen 2017, der hvert år uddeles for at påskønne en bemærkelsesværdig indsats i dansk film.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Så længe jeg lever 2017 Klipper DK/Spillefilm
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
Tutti a casa - Al magt til folket? 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Dream Empire 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Mænd og høns 2015 Klipper DK/Spillefilm
Skyggen af en helt 2015 Klipper DK/Dokumentarfilm
1864 2014 A-klipper Tv-serie
Forhandleren 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
Bandekrigerne 2013 Dramaturg Dokumentarserie
Player 2013 Klipper DK/Spillefilm
Bandekrigerne - En insider åbner op 2013 Dramaturg DK/Dokumentarfilm
Bandekrigerne - Et farligt venskab 2013 Dramaturg DK/Dokumentarfilm
Searching For Bill 2012 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Ordet fanger 2012 Klip DK/Dokumentarfilm
Mit Afghanistan 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
Outsider 1:3 2012 Klip Tv-serie
Outsider 2:3 2012 Klip Tv-serie
Outsider 3:3 2012 Klip Tv-serie
Et forbandet år 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
The possession 2012 Klip U/Spillefilm
Magi i luften 2011 Klip DK/Spillefilm
Karla og Jonas 2010 Klip DK/Spillefilm
Fri os fra det onde 2009 Klip DK/Spillefilm
Ved verdens ende 2009 Klip DK/Spillefilm
Så kort og mærkeligt livet er 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Kærlighed på film 2007 Klip DK/Spillefilm
Arn - tempelridderen 2007 Klipper U/Spillefilm
Gasolin' 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Fotografi 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
BZ 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger 2006 Klip DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 Klip DK/Spillefilm
Huler 2005 Klip DK/Dokumentarfilm
Den lille pige med svovlstikkerne 2005 Klipper Tv-film
Tintin og mig 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Tæl til 100 2004 Klip DK/Spillefilm
Diplomatiets fortrop 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
En familie i krig 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
De grønne slagtere 2003 Klip DK/Spillefilm
Færøerne.dk 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Andala og Sofiannguaq 2002 Klip DK/Dokumentarfilm
Grev Axel 2001 Klip DK/Spillefilm
Kys kys 2001 Klip DK/Kort fiktion
En kort en lang 2001 Klip DK/Spillefilm
Halleluja 2001 Klip DK/Kort fiktion
Blinkende lygter 2000 Klip DK/Spillefilm
Det tavse råb 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Lykkelige omstændigheder - 1. del 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Lykkelige omstændigheder - 2. del 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Lykkelige omstændigheder - 3. del 2000 Klip DK/Dokumentarfilm
Troldkarlen 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Den jyske forbindelse 1999 Klip DK/Kort fiktion
Baby Doom 1998 Klip DK/Spillefilm
Albert 1998 Klip DK/Spillefilm
Taber! 1998 Klip DK/Kort fiktion
Valgaften 1998 Klip DK/Kort fiktion
Mor(d) i mødregruppen 1998 Klip DK/Kort fiktion
Hemmeligheder 1997 Klip DK/Kort fiktion
Gensyn med Johannesburg 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Grønland på vej - Hjemmestyre siden 1979 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Et døgn med Peter 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Brudstykker af min marionetdukkes bekendelser 1995 Klip DK/Eksperimentalfilm
Fastelavnsfesten 1995 Klip DK/Kort fiktion
Bryllupsrejsen 1995 Klip DK/Kort fiktion
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412