Martin Pieter Zandvliet

/F. 1971

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 7/1 1971 i Fredericia.

I begyndelsen af sin karriere arbejdede Martin Zandvliet i en årrække som klipper. I 2002 skrev og instruerede han sin første film, den Robert-prisbelønnede dokumentarfilm "Angels of Brooklyn". I 2006 instruerede han kortfilmen "Jeg som regel".

Zandvliets spillefilmdebut "Applaus" (2009) skrev han sammen med Anders Frithiof August. Filmen vandt flere internationale priser og blev udvalgt til Toronto Filmfestivalen, ligesom festivalen også udtog hans to næste spillefilm, "Dirch" (2011) og "Under sandet" (2015).

"Under sandet" modtog en nominering i kategorien for bedste udenlandske spillefilm til Oscar-prisuddelingen 2017.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
The Model 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Instruktion DK/Spillefilm
10 timer til Paradis 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Dirch 2011 Instruktion DK/Spillefilm
At Night I Fly 2011 Klippekonsulent U/Dokumentarfilm
Applaus 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Cathrine 2008 Klip DK/Kort fiktion
The Matjulskis 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Besøget 2008 Klipper DK/Kort fiktion
Mon petit-enfant 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Uden for kærligheden 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Dennis 2007 Manus DK/Kort fiktion
Jeg som regel 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Mum 2006 Klip DK/Kort fiktion
Når man vågner 2005 Klipper DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Klip DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Angels of Brooklyn 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Middagen 2001 Klip DK/Kort fiktion
Vejen tilbage 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Bedste Film 2016 RamDam FilmFestival 2016 Under sandet
Most Disturbing Movie 2016 RamDam FilmFestival 2016 Under sandet
Dragon Award Best Nordic Film 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Scandinavian Locations Award 2016 Göteborg International Film Festival 2016 Under sandet
Warsteiner Audience Award:
Martin Pieter Zandvliet
2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
MovieZone Award 2016 Rotterdam, International Film Festival 2016 Under sandet
Grand Prix:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
Audience Award:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
Young Jury Award:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Luxembourg City Film Festival 2016 Under sandet
Bedste Danske Film 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Bedste mandlige hovedrolle 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Bedste Mandlige Birolle 2016 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2016 Under sandet
Årets Danske Spillefilm:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Publikumspris 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets Instruktør:
Martin Pieter Zandvliet
2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets Manuskript 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Årets fotografering:
Camilla Hjelm Knudsen
2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Bedste Klipper 2016 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2016 Under sandet
Publikumspris 2016 Trondheim Kosmorama International Film Festival 2016 Under sandet
SIGNIS Jury Award:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Hong Kong International Film Festival 2016 Under sandet
Best Actor:
Louis Hofmann
2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Best Music 2016 Beijing International Film Festival 2016 Under sandet
Ecumenical Jury Award 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
FIPRESCI Pris 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
Adolph Zukor Prize [Grand Prize of the Jury] 2016 Miskolc International Film Festival 2016 Under sandet
Student Award 2016 WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 2016 Under sandet
Audience Award 2016 WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 2016 Under sandet
Audience Award:
Mikael Chr. Rieks
Martin Pieter Zandvliet
2016 Los Angeles, AFI Int. Festival 2016 Under sandet
Best Cinematography:
Camilla Hjelm Knudsen
2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Best Make-up:
Barbara Kreuzer
2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Best Costume Design:
Stefanie Bieker
2016 Berlin European Film Academy Awards 2016 Under sandet
Best Actor:
Roland Møller
Louis Hofmann
2015 Tokyo International Film Festival 2015 Under sandet
Publikumspris 2015 Gijon International Film Festival 2015 Under sandet
Robert, Bedste Mandlige Hovedrolle 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Mandlige Birolle 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Kostumier 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Make Up 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Originale Musik:
Sune Martin
2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Robert, Bedste Sang 2012 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2012 Dirch
Bodil, Bedste Mandlige Hovedrolle 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Bodil, Bedste Mandlige Birolle 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Blockbusters Publikumspris 2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Henning Bahs prisen for Bedste Scenograf:
Peter Henry Grant
Charlotte Bay Garnov
2012 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2012 Dirch
Best Actress:
Paprika Steen
2010 Pune International Film Festival India 2010 Applaus
Maverick Spirit Award:
Martin Pieter Zandvliet
2010 San Jose Cinequest Film Festival 2010 Applaus
2E SOUFFLE 2010 Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2010 Applaus
Best Actress:
Paprika Steen
2010 Nashville Film Festival 2010 Applaus
Best Actress:
Paprika Steen
2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Europa Cinemas Label:
Mikael Chr. Rieks
2009 Karlovy Vary International Film Festival 2009 Applaus
Kritikernes Pris 2009 Zürich Film Festival 2009 Applaus
Juryens Special Pris:
Paprika Steen
2009 Hamptons Film Festival 2009 Applaus
Best Actress:
Paprika Steen
2009 Mumbai Film Festival 2009 Applaus
Robert, Bedste Lange Dokumentarfilm 2003 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2003 Angels of Brooklyn
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
German Film Days, Reykjavík 10-02-2017 Under sandet
German Film Days, Reykjavík 10-02-2017 Under sandet
Berlin European Film Academy Awards 10-12-2016 Under sandet
Berlin European Film Academy Awards 10-12-2016 Under sandet
Los Angeles, AFI Int. Festival 10-11-2016 Under sandet
Los Angeles, AFI Int. Festival 10-11-2016 Under sandet
Kiev Molodist Int. Film Festival 22-10-2016 Under sandet
Kiev Molodist Int. Film Festival 22-10-2016 Under sandet
Ghent Flanders Int. Film Festival 11-10-2016 Under sandet
Ghent Flanders Int. Film Festival 11-10-2016 Under sandet
WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 28-09-2016 Under sandet
WAR ON SCREEN International Festival of Cinema 28-09-2016 Under sandet
Sydney Film Festival 08-06-2016 Under sandet
Sydney Film Festival 08-06-2016 Under sandet
Moscow - Royal Danish Embassy 20-04-2016 Under sandet
Moscow - Royal Danish Embassy 20-04-2016 Under sandet
Beijing International Film Festival 08-04-2016 Under sandet
Beijing International Film Festival 08-04-2016 Under sandet
Hong Kong International Film Festival 21-03-2016 Under sandet
Hong Kong International Film Festival 21-03-2016 Under sandet
Trondheim Kosmorama International Film Festival 08-03-2016 Under sandet
Trondheim Kosmorama International Film Festival 08-03-2016 Under sandet
Luxembourg City Film Festival 25-02-2016 Under sandet
Luxembourg City Film Festival 25-02-2016 Under sandet
Jameson Dublin International Film Festival 18-02-2016 Under sandet
Jameson Dublin International Film Festival 18-02-2016 Under sandet
Glasgow Film Festival 17-02-2016 Under sandet
Glasgow Film Festival 17-02-2016 Under sandet
Göteborg International Film Festival 29-01-2016 Under sandet
Göteborg International Film Festival 29-01-2016 Under sandet
Rotterdam, International Film Festival 27-01-2016 Under sandet
Rotterdam, International Film Festival 27-01-2016 Under sandet
Sundance Film Festival 21-01-2016 Under sandet
Sundance Film Festival 21-01-2016 Under sandet
RamDam FilmFestival 18-01-2016 Under sandet
RamDam FilmFestival 18-01-2016 Under sandet
Les Arcs European Film Festival 12-12-2015 Under sandet
Les Arcs European Film Festival 12-12-2015 Under sandet
Dubai International Film Festival 09-12-2015 Under sandet
Dubai International Film Festival 09-12-2015 Under sandet
Gijon International Film Festival 20-11-2015 Under sandet
Goa - Int. Film Festival of India 20-11-2015 Under sandet
Gijon International Film Festival 20-11-2015 Under sandet
Goa - Int. Film Festival of India 20-11-2015 Under sandet
Tallinn Black Nights Film Festival 13-11-2015 Under sandet
Tallinn Black Nights Film Festival 13-11-2015 Under sandet
Thessaloniki International Film Festival 06-11-2015 Under sandet
Thessaloniki International Film Festival 06-11-2015 Under sandet
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2015 Under sandet
Lübeck, Nordische Filmtage 04-11-2015 Under sandet
Tokyo International Film Festival 22-10-2015 Under sandet
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Under sandet
Tokyo International Film Festival 22-10-2015 Under sandet
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2015 Under sandet
Rome International Film Festival 16-10-2015 Under sandet
Rome International Film Festival 16-10-2015 Under sandet
London Film Festival 07-10-2015 Under sandet
London Film Festival 07-10-2015 Under sandet
Hamburg FilmFest GmbH 01-10-2015 Under sandet
Hamburg FilmFest GmbH 01-10-2015 Under sandet
Toronto International Film Festival 10-09-2015 Under sandet
Toronto International Film Festival 10-09-2015 Under sandet
Helsinki Film Festival 15-09-2012 Dirch
Brussels Film Festival 08-06-2012 Dirch
Transilvania International Film Festival 01-06-2012 Dirch
Zürich Film Club Xenix 02-04-2012 Applaus
Zürich Film Club Xenix 02-04-2012 Applaus
Chicago EU-Filmfestival 02-03-2012 Dirch
Göteborg International Film Festival 27-01-2012 Jeg som regel
Goa - Int. Film Festival of India 23-11-2011 Dirch
Tallinn Black Nights Film Festival 18-11-2011 Dirch
Beirut EU-Film Festival 10-11-2011 Applaus
Beirut EU-Film Festival 10-11-2011 Applaus
Washington EU Film Showcase - AFI 03-11-2011 Dirch
Lübeck, Nordische Filmtage 02-11-2011 Dirch
Rio de Janeiro Film Festival 06-10-2011 Dirch
Reykjavik Film Festival 22-09-2011 Dirch
Toronto International Film Festival 08-09-2011 Dirch
Moscow - Royal Danish Embassy 05-09-2011 Dirch
Mexico City Internacional Festival de Cine en la Ciudad de México (FICCMÉXICO) 04-02-2011 Applaus
Mexico City Internacional Festival de Cine en la Ciudad de México (FICCMÉXICO) 04-02-2011 Applaus
Les Arcs European Film Festival 11-12-2010 Applaus
Les Arcs European Film Festival 11-12-2010 Applaus
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 10-11-2010 Applaus
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 10-11-2010 Applaus
Damascus Int. Film Festival 07-11-2010 Applaus
Damascus Int. Film Festival 07-11-2010 Applaus
Helsinki Film Festival 16-09-2010 Applaus
Helsinki Film Festival 16-09-2010 Applaus
Vlissingen, Film by the Sea 10-09-2010 Applaus
Vlissingen, Film by the Sea 10-09-2010 Applaus
VOICES Festival, Vologda 04-07-2010 Applaus
VOICES Festival, Vologda 04-07-2010 Applaus
Novi Sad Cinema City International Film and New Media Festival 05-06-2010 Applaus
Novi Sad Cinema City International Film and New Media Festival 05-06-2010 Applaus
Transilvania International Film Festival 28-05-2010 Applaus
Transilvania International Film Festival 28-05-2010 Applaus
Lecce European Cinema Festival Italy 13-04-2010 Applaus
Lecce European Cinema Festival Italy 13-04-2010 Applaus
Nashville Film Festival 11-04-2010 Applaus
Nashville Film Festival 11-04-2010 Applaus
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 07-04-2010 Applaus
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 07-04-2010 Applaus
Cleveland International Film Festival 18-03-2010 Applaus
Cleveland International Film Festival 18-03-2010 Applaus
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 10-03-2010 Applaus
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 10-03-2010 Applaus
San Jose Cinequest Film Festival 23-02-2010 Applaus
San Jose Cinequest Film Festival 23-02-2010 Applaus
Jameson Dublin International Film Festival 18-02-2010 Applaus
Glasgow Film Festival 18-02-2010 Applaus
Jameson Dublin International Film Festival 18-02-2010 Applaus
Glasgow Film Festival 18-02-2010 Applaus
Göteborg International Film Festival 29-01-2010 Applaus
Göteborg International Film Festival 29-01-2010 Applaus
Angers Premiers Plans 22-01-2010 Applaus
Angers Premiers Plans 22-01-2010 Applaus
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2010 Applaus
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 08-01-2010 Applaus
Pune International Film Festival India 07-01-2010 Applaus
Pune International Film Festival India 07-01-2010 Applaus
SAGA NORDICA Paris Cine Nordica 16-12-2009 Applaus
Chennai International Film Festival 16-12-2009 Applaus
SAGA NORDICA Paris Cine Nordica 16-12-2009 Applaus
Chennai International Film Festival 16-12-2009 Applaus
Jakarta International Film Festival 04-12-2009 Applaus
Jakarta International Film Festival 04-12-2009 Applaus
Torun, Camerimage 28-11-2009 Applaus
Torun, Camerimage 28-11-2009 Applaus
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Applaus
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Applaus
Denver International Film Festival 12-11-2009 Applaus
Denver International Film Festival 12-11-2009 Applaus
Taipei Golden Horse Film Festival 06-11-2009 Applaus
Taipei Golden Horse Film Festival 06-11-2009 Applaus
Washington EU Film Showcase - AFI 05-11-2009 Applaus
Lithuania Scanorama Film Forum 05-11-2009 Applaus
Washington EU Film Showcase - AFI 05-11-2009 Applaus
Lithuania Scanorama Film Forum 05-11-2009 Applaus
Mumbai Film Festival 29-10-2009 Applaus
Mumbai Film Festival 29-10-2009 Applaus
London Film Festival 14-10-2009 Applaus
London Film Festival 14-10-2009 Applaus
Hamptons Film Festival 08-10-2009 Applaus
Hamptons Film Festival 08-10-2009 Applaus
Ghent Flanders Int. Film Festival 06-10-2009 Applaus
Ghent Flanders Int. Film Festival 06-10-2009 Applaus
Haifa International Film Festival 03-10-2009 Applaus
Haifa International Film Festival 03-10-2009 Applaus
Vancouver International Film Festival 01-10-2009 Applaus
Vancouver International Film Festival 01-10-2009 Applaus
Hamburg FilmFest GmbH 24-09-2009 Applaus
Zürich Film Festival 24-09-2009 Applaus
Hamburg FilmFest GmbH 24-09-2009 Applaus
Zürich Film Festival 24-09-2009 Applaus
Sudbury Cinéfest International Film Festival 19-09-2009 Applaus
Sudbury Cinéfest International Film Festival 19-09-2009 Applaus
Reykjavik Film Festival 17-09-2009 Applaus
Reykjavik Film Festival 17-09-2009 Applaus
Toronto International Film Festival 10-09-2009 Applaus
Toronto International Film Festival 10-09-2009 Applaus
Distributørvisning APPLAUS New York 07-08-2009 Applaus
Distributørvisning APPLAUS New York 07-08-2009 Applaus
Karlovy Vary International Film Festival 03-07-2009 Applaus
Karlovy Vary International Film Festival 03-07-2009 Applaus
Saguenay International Short Film Festival 07-02-2007 Jeg som regel
Brest, Festival Européen du Film Court 11-11-2006 Jeg som regel
Ghent Flanders Int. Film Festival 11-10-2006 Jeg som regel
Aarhus, Nordisk Panorama 22-09-2006 Jeg som regel
Melbourne Film Festival 26-07-2006 Jeg som regel
Cannes, Festival de 17-05-2006 Jeg som regel
Melbourne, REAL: life on Film 29-04-2004 Angels of Brooklyn
Istanbul Int. 1001 Documentary Film Festival 03-03-2004 Angels of Brooklyn
Jihlava International Documentary Film Festival 23-10-2003 Angels of Brooklyn
Nyon, Visions du Réel 26-04-2003 Angels of Brooklyn
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 25-04-2003 Angels of Brooklyn
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412