Molly Malene Stensgaard

/F. 1966

Klipper. Født 22. januar 1966.

Efter gymnasiet fik Molly Malene Stensgaard en tjans som klippeassistent, og det blev bestemmende for hendes professionelle liv. Hun blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskoles klippelinje i 1993, og på skolen mødte hun klipperen Camilla Skousen, som hun blev assistent for på "Nattevagten" (Ole Bornedal, 1994). Samme år klippede hun "Riget" (Lars von Trier/Morten Arnfred, 1994) sammen med Jacob Thuesen, og det blev hendes første samarbejde med Lars von Trier.

Første opgave som chefklipper på en spillefilm kom et par år efter med Astrid Henning-Jensens sidste spillefilm "Bella min Bella" (1996). I begyndelsen af karrieren klippede Molly Malene Stensgaard korte fiktionsfilm som for eksempel "Fanny Farveløs" (Natasha Arthy, 1997) ved siden af arbejdet som spillefilmklipper, og gennem hele karrieren har hun også klippet dokumentarfilm. Her kan for eksempel nævnes "Portræt af Gud" (Jon Bang Carlsen, 2001) og "Smiling in a War Zone" (Simone Aaberg Kærn/Magnus Bejmar, 2006).

I 2006-2010 var Molly Malene Stensgaard spillefilmkonsulent ved Det Danske Filminstitut. Hun støttede over 25 film i vidt forskellige genrer, blandt andet "Frygtelig lykkelig" (Henrik Ruben Genz, 2008), "Valhalla Rising" (Nicolas Winding Refn, 2009), "Det erotiske menneske" (Jørgen Leth, 2010) og "Juan" (Kasper Holten, 2011).

Molly Malene Stensgaard er Lars von Triers foretrukne klipper, og samarbejdet har kun været afbrudt i Stensgaards år som filmkonsulent (hun har ikke klippet "Antichrist"). Om samarbejdet har hun udtalt: "Det gode ved at arbejde sammen med Lars er, at vi har det vanvittigt sjovt. Den mand er virkelig morsom!" (Weekend-avisen 9. februar 2007). Hun har dog også klippet flere film for Annette K. Olesen og Ole Bornedal, men har overvejende været knyttet til Zentropa.

Om klipperens rolle siger hun: "Mange tror at klipning bare handler om at sætte ting i rækkefølge og tage klaptræet ud. Men det handler i høj grad om at sætte tempo, at give liv til historien og skærpe publikums opmærksomhed" (Politiken, 16. marts 1996).

I 2007 var Molly Malene Stensgaard jurymedlem ved Filmfestivalen i Berlin, og hun er desuden tilknyttet det internationale coachingprogram The International Feature Film Development Center Binger Filmlab i Amsterdam.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
The House That Jack Built 2018 Klipper DK/Spillefilm
Gud taler ud 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Déjà Vu 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Fuglene over sundet 2016 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Idealisten 2015 Klipper DK/Spillefilm
Sommeren '92 2015 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Under sandet 2015 Klipper DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Klipper Tv-serie
Democrats 2014 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Bastardens smukke sang 2014 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Nymphomaniac Director's Cut 2014 Chefklipper DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Chefklipper DK/Spillefilm
The Weight of Elephants 2013 Klipper DK/Spillefilm
Viceværten 2012 Klipper DK/Spillefilm
Sort hvid dreng 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Melancholia 2011 Klip DK/Spillefilm
Testamentet 2011 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 Klip DK/Spillefilm
1 : 1 2006 Klip DK/Spillefilm
Smiling in a warzone 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Direktøren for det hele 2006 Klip DK/Spillefilm
Manderlay 2005 Klip DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Klip DK/Spillefilm
Forbrydelser 2004 Klip DK/Spillefilm
Dogville 2003 Klip DK/Spillefilm
Frunk 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
Mellem os 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
En gammel bamses fortælling - og to andre børnefilm af Jon Bang Carlsen 2003 Klip Antologi
Små ulykker 2002 Klippekonsulent DK/Spillefilm
Jeg er Dina 2002 Klip U/Spillefilm
Kald mig bare Aksel 2002 Klip DK/Spillefilm
Portræt af Gud 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
At klappe med een hånd 2001 Klip DK/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Dancer in the Dark 2000 Klip DK/Spillefilm
Falkehjerte 1999 Klip DK/Spillefilm
Tiden går 1999 Klip DK/Dokumentarfilm
Idioterne 1998 Klip DK/Spillefilm
Riget II 1997 Klip DK/Spillefilm
Fanny Farveløs 1997 Klip DK/Kort fiktion
Bella min Bella 1996 Klip DK/Spillefilm
Min irske dagbog 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
It's Now Or Never 1996 Klip DK/Dokumentarfilm
Sidste time 1995 B-klipper DK/Spillefilm
Nattevagten 1994 Klippeassistent DK/Spillefilm
Riget 1994 Klip DK/Spillefilm
Verdenshistorien 2. del: En plads i himlen 1994 Klip DK/Kort fiktion
Før Nattevagten 1994 Klip DK/Dokumentarfilm
Nøgne 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Verdenshistorien 1. del: En plads på jorden 1993 Klip DK/Kort fiktion
Brainstorm 1993 Klip U/Kort fiktion
Møv og Funder 1991 Scripter, 2. unit DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Stensgaard og Trier (11. september 2014)

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412