Christian Tafdrup

/F. 1978

Instruktør, skuespiller. Født 8/4 1978. Uddannet på Statens Teaterskole 1999-2003.

Som skuespiller har Christian Tafdrup haft roller i både spillefilm og i tv-serier. Han har blandt andet medvirket i Susanne Biers "Efter brylluppet" (2006) og de populære tv-serier "Borgen" (2010) og "Lærkevej" (2009).

Tafdrup har instrueret tre kortfilm. Han skrev i 1999 manuskriptet til kortfilmen "Kopisten", der også var instruktørdebuten, efterfulgt at "Debutanten" (2003) og "En forelskelse" (2008). "En forelskelse" indbragte instruktøren en Robert-statuette for bedste kortfilm og priser på festivaler i Europa og New Zealand.

Tafdrup har instrueret spillefilmene "Forældre" (2016), for hvilken han blandt andet modtog en Robert for Årets instruktør og Årets danske spillefilm, og "En frygtelig kvinde" (2017).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
En frygtelig kvinde 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Tinkas juleeventyr 2017 Medvirkende Tv-serie
Forældre 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Den anden verden 2016 Mikkel Tv-serie
Juleønsket 2015 Atlas Tv-serie
Bankerot 2014 Læge Tv-serie
Kødkataloget 2013 Søren Tv-serie
Borgen 3 2013 Alexander Hjort Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Sune DK/Spillefilm
Anstalten 2011 Oliver Tv-serie
Lærkevej 2009 Sune Holm Tv-serie
En forelskelse 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Dig og mig 2008 Oscar DK/Spillefilm
Album 2008 Martin Lund Jensen, 1989 Tv-serie
Daisy Diamond 2007 Thomas Lund DK/Spillefilm
Efter brylluppet 2006 Christian DK/Spillefilm
En soap 2006 Kunde DK/Spillefilm
Princess 2006 Charlie DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Lars DK/Spillefilm
Veninder 2005 Lækker fyr DK/Spillefilm
Nynne 2005 Fyr på restaurant DK/Spillefilm
Baby 2003 Håndlanger DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Smukke dreng 1993 Nick DK/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Silver Mèliés 2016 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016 Forældre
Bedste skuespiller:
Søren Malling
2016 Valetta Film Festival 2016 Forældre
Bedste Kortfilm 2010 New Zealand's 'Out Takes' lesbian and gay film festivals 2010 En forelskelse
Best Short Fiction 2010 New Zealand's 'Out Takes' lesbian and gay film festivals 2010 En forelskelse
Best Long Fiction 2009 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009 En forelskelse
1st prize children's jury 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 En forelskelse
Bedste kortfilm 2008 BUSTER 2008 En forelskelse
Best average-length film 2008 Brest, Festival Européen du Film Court 2008 En forelskelse
Prix des Passeurs de Courts 2008 Brest, Festival Européen du Film Court 2008 En forelskelse
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 01-11-2017 En frygtelig kvinde
Warsaw International Film Festival 13-10-2017 En frygtelig kvinde
Nordisk Råds Filmpris 18-09-2017 Forældre
Helsinki Film Festival 14-09-2017 Forældre
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 19-08-2017 Forældre
Baltic Debuts Film Festival 04-07-2017 Forældre
Transilvania International Film Festival 02-06-2017 Forældre
Taipei Golden Horse Film Festival 07-04-2017 Forældre
Prague Febiofest, Int. Film, TV and Video Festival 23-03-2017 Forældre
Nordiske Filmdage på Nordens Hus 22-02-2017 Forældre
Palm Springs International Film Festival 05-01-2017 Forældre
Braunschweig International Film Festival 07-11-2016 Forældre
Philadelphia Film Festival 20-10-2016 Forældre
La Roche-sur-Yon Film Festival 09-10-2016 Forældre
Filmfestival Oostende 09-09-2016 Forældre
Film Festival Kitzbühel 22-08-2016 Forældre
Traverse City Film Festival 26-07-2016 Forældre
Neuchatel International Fantastic Film Festival 01-07-2016 Forældre
Novi Sad Cinema City International Film and New Media Festival 25-06-2016 Forældre
Munich International Film Festival 23-06-2016 Forældre
Bratislava Art Film Festival 17-06-2016 Forældre
Valetta Film Festival 06-06-2016 Forældre
Valletta Film Festival 03-06-2016 Forældre
New York Tribeca Film Festival 13-04-2016 Forældre
New Zealand's 'Out Takes' lesbian and gay film festivals 27-05-2010 En forelskelse
Sao Paulo, Mix Brasil 12-11-2009 En forelskelse
Warsaw International Film Festival 10-10-2009 En forelskelse
Film til Folket/Århus festuge 30-08-2009 En forelskelse
Hong Kong, indpanda international short film festival 30-07-2009 En forelskelse
Copenhagen World Outgames 25-07-2009 En forelskelse
Los Angeles Outfest Gay and Lesbian Film Festival 09-07-2009 En forelskelse
Philadelphia Int. Gay & Lesbian Film estival 07-07-2009 En forelskelse
Toronto Lesbian & Gay Film & Video Festival 14-05-2009 En forelskelse
Kristiansand International Children's Film Festival 27-04-2009 En forelskelse
Torino Gay & Lesbian Film Festival 23-04-2009 En forelskelse
CPH PIX 16-04-2009 En forelskelse
Odense Internationale Film Festival 01-04-2009 En forelskelse
London Lesbian and Gay Film Festival 25-03-2009 En forelskelse
Malmö, BUFF 10-03-2009 En forelskelse
Belgrade Balkankult Fondacija 14-02-2009 En forelskelse
Istanbul Festival of Independent Films 12-02-2009 En forelskelse
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 12-12-2008 En forelskelse
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 21-11-2008 En forelskelse
Brest, Festival Européen du Film Court 08-11-2008 En forelskelse
Uppsala Int. Short Film Festival 20-10-2008 En forelskelse
MIX COPENHAGEN | LesbianGayBiTrans FF 17-10-2008 En forelskelse
Malmö Nordisk Panorama 26-09-2008 En forelskelse
BUSTER 19-09-2008 En forelskelse
Odense Internationale Film Festival 19-08-2008 En forelskelse
Palm Springs Int. Festival of Short Films 01-08-2008 En forelskelse
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412