Ole Bornedal

/F. 1959

Film- og teaterinstruktør. Født 26/5 1959 i Danmark.

Studier ved Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, arbejde med radiomontage i DR, tekstforfatter på diverse tv-programmer og siden instruktør på tv-film og teaterforestillinger førte til den spektakulære spillefilmdebut "Nattevagten" i 1994. Ole Bornedal har siden arbejdet både med tv, teater og film og har bl.a. været leder af DRs tv-teaterafdeling, som han omdøbte til DR-Drama, og direktør for Aveny-Teatret.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Så længe jeg lever 2017 Instruktion DK/Spillefilm
1864 - brødre i krig 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Dræberne fra Nibe 2016 Instruktion DK/Spillefilm
1864 2014 Instruktion Tv-serie
The possession 2012 Instruktion U/Spillefilm
Fri os fra det onde 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Vikaren 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Kærlighed på film 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Klovn 2005 Ole Tv-serie
Bjørno & Bingo 2004 Stemme DK/Kort fiktion
Jeg er Dina 2002 Instruktion U/Spillefilm
Dybt vand 1999 Instruktion Tv-film
Nightwatch 1998 Instruktion U/Spillefilm
Mimic 1997 Producer U/Spillefilm
Charlot og Charlotte 1996 Instruktion Tv-serie
Sprængt nakke 1995 Instruktion Tv-film
Nattevagten 1994 Instruktion DK/Spillefilm
Eva 1994 Medvirkende Tv-film
I en del af verden 1993 Instruktion Tv-film
Masturbator 1993 Instruktion Tv-film
Dr. Dip 1990 Manus Tv-serie
Den go'e, den onde og den virk'li sjove 1990 Manus Tv-serie
Den gode, den onde & den virk'li sjove 1990 Medvirkende Tv-serie
Tonny Toupé show 1985 Digteren Svend Geddike Jørgensen Tv-serie
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Silver Mèliés 2017 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2017 Dræberne fra Nibe
Special Prize of The Jury 2010 Oporto, Fantasporto 2010 Fri os fra det onde
Bodil, Bedste Kvindelige Birolle:
Pernille Valentin
2010 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2010 Fri os fra det onde
Bodil, Bedste Mandlige Birolle:
Jens Andersen
2010 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2010 Fri os fra det onde
Ungdoms Juryens Pris 2010 Mamers en Mars FF 2010 Fri os fra det onde
Grand Prix 2010 Liege International Police Film Festival 2010 Fri os fra det onde
Bedste Manus 2010 Liege International Police Film Festival 2010 Fri os fra det onde
Bedste skuespiller 2010 Liege International Police Film Festival 2010 Fri os fra det onde
Ungdoms Juryens Pris 2010 Liege International Police Film Festival 2010 Fri os fra det onde
Noves Vision - Best Film:
Ole Bornedal
2009 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2009 Fri os fra det onde
Older Jury Award 2008 Leeds International Film Festival For Children And Young People 2008 Vikaren
Speciel Mention 2008 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2008 Vikaren
Publikums Prisen 2008 TIFF Kids 2008 Vikaren
Hædrende Omtale 2008 Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 2008 Vikaren
Bedste børnefilm 2008 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008 Vikaren
Acknowledgement 2008 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008 Vikaren
Acknowledgement 2008 Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008 Vikaren
Bodil, Bedste Kvindelige Birolle:
Charlotte Fich
2008 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2008 Kærlighed på film
Bodil, Bedste fotografering:
Dan Laustsen
2008 Bodil Filmmedarbejderforeningen 2008 Kærlighed på film
Robert, Bedste Filmfotograf:
Dan Laustsen
2008 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2008 Kærlighed på film
Robert, Bedste Filmklipper:
Anders Villadsen
2008 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2008 Kærlighed på film
Studentpris 2008 Budapest Titanic International Film Festival 2008 Kærlighed på film
Ungdomsjuryens pris for bedste spillefilm:
Ole Bornedal
2007 Malmö, BUFF 2007 Vikaren
Int. Kirke Pris:
Ole Bornedal
2007 Malmö, BUFF 2007 Vikaren
Bedste Mandlige Skuespiller:
Jakob Fals Nygaard
2007 Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 2007 Vikaren
Børnejuryens 1. Pris 2007 Oulu Int. Children's Film Festival 2007 Vikaren
Vis alle

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 04-04-2017 Dræberne fra Nibe
Zagreb Film Festival 19-10-2014 Vikaren
Zagreb Film Festival 19-10-2014 Vikaren
Tromsø Children's Film Festival 29-05-2013 Vikaren
Tromsø Children's Film Festival 29-05-2013 Vikaren
Toronto International Film Festival 26-10-2010 Vikaren
Toronto International Film Festival 26-10-2010 Vikaren
Rio de Janeiro Film Festival 23-09-2010 Vikaren
Rio de Janeiro Film Festival 23-09-2010 Vikaren
Espoo Ciné International Film Festival 20-08-2010 Fri os fra det onde
Espoo Ciné International Film Festival 20-08-2010 Fri os fra det onde
Shanghai International Film Festival 12-06-2010 Vikaren
Shanghai International Film Festival 12-06-2010 Vikaren
Transilvania International Film Festival 28-05-2010 Fri os fra det onde
Transilvania International Film Festival 28-05-2010 Fri os fra det onde
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 03-05-2010 Fri os fra det onde
Bilbao FANT Festival de Cine Fantastico 03-05-2010 Fri os fra det onde
Liege International Police Film Festival 15-04-2010 Fri os fra det onde
Liege International Police Film Festival 15-04-2010 Fri os fra det onde
Budapest Titanic International Film Festival 08-04-2010 Fri os fra det onde
Budapest Titanic International Film Festival 08-04-2010 Fri os fra det onde
Istanbul Int. Film Festival 03-04-2010 Fri os fra det onde
Istanbul Int. Film Festival 03-04-2010 Fri os fra det onde
Mamers en Mars FF 26-03-2010 Fri os fra det onde
Mamers en Mars FF 26-03-2010 Fri os fra det onde
Oporto, Fantasporto 22-02-2010 Fri os fra det onde
Oporto, Fantasporto 22-02-2010 Fri os fra det onde
SAGA NORDICA Paris Cine Nordica 16-12-2009 Fri os fra det onde
SAGA NORDICA Paris Cine Nordica 16-12-2009 Kærlighed på film
SAGA NORDICA Paris Cine Nordica 16-12-2009 Fri os fra det onde
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Fri os fra det onde
Tallinn Black Nights Film Festival 27-11-2009 Fri os fra det onde
Gdansk, ALL ABOUT FREEDOM 07-11-2009 Fri os fra det onde
Gdansk, ALL ABOUT FREEDOM 07-11-2009 Fri os fra det onde
Washington EU Film Showcase - AFI 05-11-2009 Fri os fra det onde
Washington EU Film Showcase - AFI 05-11-2009 Fri os fra det onde
Mumbai Film Festival 29-10-2009 Fri os fra det onde
Mumbai Film Festival 29-10-2009 Fri os fra det onde
Ravenna Nightmare Film Fest 27-10-2009 Fri os fra det onde
Ravenna Nightmare Film Fest 27-10-2009 Fri os fra det onde
Busan International Film Festival 08-10-2009 Fri os fra det onde
Hamptons Film Festival 08-10-2009 Fri os fra det onde
Busan International Film Festival 08-10-2009 Fri os fra det onde
Hamptons Film Festival 08-10-2009 Fri os fra det onde
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 02-10-2009 Fri os fra det onde
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 02-10-2009 Fri os fra det onde
Halifax Atlantic Film Festival 17-09-2009 Fri os fra det onde
Halifax Atlantic Film Festival 17-09-2009 Fri os fra det onde
Toronto International Film Festival 10-09-2009 Fri os fra det onde
Toronto International Film Festival 10-09-2009 Fri os fra det onde
Munich Fantasy FilmFest 18-08-2009 Fri os fra det onde
Munich Fantasy FilmFest 18-08-2009 Fri os fra det onde
Neuchatel International Fantastic Film Festival 30-06-2009 Kærlighed på film
Prague Febiofest, Int. Film, TV and Video Festival 26-03-2009 Kærlighed på film
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 18-03-2009 Kærlighed på film
Jameson Dublin International Film Festival 12-02-2009 Kærlighed på film
Istanbul Festival of Independent Films 12-02-2009 Kærlighed på film
Atlanta Danish Film Festival 18-01-2009 Kærlighed på film
Jakarta International Fantastic Film Festival 14-11-2008 Vikaren
Jakarta International Fantastic Film Festival 14-11-2008 Vikaren
Belfast Cinemagic 13-11-2008 Vikaren
Lithuania Scanorama Film Forum 13-11-2008 Kærlighed på film
Belfast Cinemagic 13-11-2008 Vikaren
Sevilla Festival de Cine 07-11-2008 Kærlighed på film
Lübeck, Nordische Filmtage 29-10-2008 Kærlighed på film
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 21-10-2008 Vikaren
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 21-10-2008 Vikaren
Giffoni Film Festival Albania 14-10-2008 Vikaren
Giffoni Film Festival Albania 14-10-2008 Vikaren
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 02-10-2008 Kærlighed på film
Rio de Janeiro Film Festival 25-09-2008 Vikaren
Rio de Janeiro Film Festival 25-09-2008 Vikaren
Strasbourg Spectre Film Festival 23-09-2008 Vikaren
Strasbourg Spectre Film Festival 23-09-2008 Vikaren
Austin Fantastic Fest 18-09-2008 Vikaren
Austin Fantastic Fest 18-09-2008 Kærlighed på film
Austin Fantastic Fest 18-09-2008 Vikaren
Athens International Film Festival 17-09-2008 Kærlighed på film
Vlissingen, Film by the Sea 12-09-2008 Kærlighed på film
FILM4 FrightFest 21-08-2008 Vikaren
FILM4 FrightFest 21-08-2008 Vikaren
Espoo Ciné International Film Festival 19-08-2008 Vikaren
Espoo Ciné International Film Festival 19-08-2008 Vikaren
Munich Fantasy FilmFest 12-08-2008 Vikaren
Munich Fantasy FilmFest 12-08-2008 Kærlighed på film
Munich Fantasy FilmFest 12-08-2008 Vikaren
Melbourne Film Festival 25-07-2008 Vikaren
Melbourne Film Festival 25-07-2008 Vikaren
Bucheon International Fantastic Film Festival 18-07-2008 Vikaren
Bucheon International Fantastic Film Festival 18-07-2008 Vikaren
Montreal Fantasia Int Film Festival 03-07-2008 Vikaren
Montreal Fantasia Int Film Festival 03-07-2008 Vikaren
Neuchatel International Fantastic Film Festival 01-07-2008 Vikaren
Neuchatel International Fantastic Film Festival 01-07-2008 Vikaren
Munich International Film Festival 20-06-2008 Kærlighed på film
Taipei Film Festival 20-06-2008 Kærlighed på film
Provincetown International Film Festival 18-06-2008 Vikaren
Edinburgh International Film Festival 18-06-2008 Kærlighed på film
Provincetown International Film Festival 18-06-2008 Vikaren
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 01-06-2008 Vikaren
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 01-06-2008 Vikaren
Transilvania International Film Festival 30-05-2008 Kærlighed på film
Lisboa International Independent Film Festival 24-04-2008 Vikaren
Lisboa International Independent Film Festival 24-04-2008 Vikaren
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 22-04-2008 Vikaren
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Vikaren
Halifax, ViewFinders: International FF for Youth 22-04-2008 Vikaren
Kristiansand International Children's Film Festival 22-04-2008 Vikaren
TIFF Kids 11-04-2008 Vikaren
TIFF Kids 11-04-2008 Vikaren
Amsterdam Imagine Film Festival 09-04-2008 Vikaren
Amsterdam Imagine Film Festival 09-04-2008 Vikaren
Wisconsin Film Festival 03-04-2008 Vikaren
Budapest Titanic International Film Festival 03-04-2008 Kærlighed på film
Wisconsin Film Festival 03-04-2008 Vikaren
Leeds International Film Festival For Children And Young People 27-03-2008 Vikaren
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 27-03-2008 Vikaren
Leeds International Film Festival For Children And Young People 27-03-2008 Vikaren
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 27-03-2008 Vikaren
Riga Arsenals 22-03-2008 Vikaren
Riga Arsenals 22-03-2008 Vikaren
Cleveland International Film Festival 06-03-2008 Vikaren
Cleveland International Film Festival 06-03-2008 Vikaren
San Jose Cinequest Film Festival 28-02-2008 Vikaren
San Jose Cinequest Film Festival 28-02-2008 Vikaren
Antwerpen European Youth FF of Flanders 02-02-2008 Vikaren
Antwerpen European Youth FF of Flanders 02-02-2008 Vikaren
Victoria Film Festival 01-02-2008 Vikaren
Victoria Film Festival 01-02-2008 Vikaren
Bologna - Movie in the Rucksack 28-01-2008 Vikaren
Bologna - Movie in the Rucksack 28-01-2008 Vikaren
Göteborg International Film Festival 25-01-2008 Kærlighed på film
Sundance Film Festival 17-01-2008 Kærlighed på film
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 05-01-2008 Vikaren
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 05-01-2008 Vikaren
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 07-12-2007 Vikaren
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 07-12-2007 Vikaren
Bahamas International Film Festival 06-12-2007 Vikaren
Bahamas International Film Festival 06-12-2007 Vikaren
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 01-12-2007 Vikaren
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 01-12-2007 Vikaren
Tallinn Black Nights Film Festival 30-11-2007 Vikaren
Tallinn Black Nights Film Festival 30-11-2007 Vikaren
Gijon International Film Festival 22-11-2007 Vikaren
Gijon International Film Festival 22-11-2007 Vikaren
Oulu Int. Children's Film Festival 19-11-2007 Vikaren
Oulu Int. Children's Film Festival 19-11-2007 Vikaren
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2007 Vikaren
American Film Market (AFM) 31-10-2007 Kærlighed på film
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2007 Vikaren
London Film Festival 17-10-2007 Vikaren
Hamptons Film Festival 17-10-2007 Vikaren
London Film Festival 17-10-2007 Vikaren
Hamptons Film Festival 17-10-2007 Vikaren
Amsterdam Cinekid 14-10-2007 Vikaren
Amsterdam Cinekid 14-10-2007 Vikaren
Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 01-10-2007 Vikaren
Chemnitz Schlingel Children's Film Festival 01-10-2007 Vikaren
Toronto International Film Festival 06-09-2007 Vikaren
Toronto International Film Festival 06-09-2007 Vikaren
Giffoni Film Festival 12-07-2007 Vikaren
Giffoni Film Festival 12-07-2007 Vikaren
Malmö, BUFF 13-03-2007 Vikaren
Malmö, BUFF 13-03-2007 Vikaren
Vis alle

DFI-Nyheder og artikler

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412