Danmark og Canada fortsætter samarbejde om digitalt indhold

KOPRODUKTION. Fire projekter har fået støtte under det canadisk-danske initiativ til udvikling af digitalt indhold, der blev lanceret i 2017. Nu har Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund forlænget aftalen med endnu et år, med frist for nye ansøgninger i slutningen af 2018.

De fire støttede projekter i første runde

Flee VR
'Flee VR' er en animeret virtual reality-oplevelse, der bygger videre på Jonas Poher Rasmussens 'Flee', en animeret dokumentarfilm produceret af Final Cut for Real om drengen Amin og hans flugt fra Afghanistan til Danmark. 'Flee VR' udvikles af det danske animationsselskab Sun Creature Studio i samarbejde med Final Cut for Real og medudvikles af det canadiske selskab e→d films.

Bloom 
'Bloom' er et interaktivt live animationsprojekt, der skal formidle inuit-fortællinger for et internationalt børnepublikum gennem live animation og motion tracking teknologi. Projektet udvikles af danske Bullitt Film og medudvikles af de canadiske selskaber Kunuk Cohn Productions og Isuma Productions.

The Wonder Woollies
'The Wonder Woollies' er et eventyrligt legeunivers for 3-6-årige børn, der kombinerer en animeret tv-serie med et digitalt spil og andre interaktive elementer. Projektet udvikles af danske Fuzzy House og medudvikles af canadiske Bejuba! Entertainment.

Northern Lights
'Northern Lights' er et digitalt spil og en transmedia oplevelse, der går ud på at udforske og overleve i en arktisk verden. Projektet udvikles af det danske spilfirma Funday Factory og medudvikles af canadiske Stitch Media.

Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund indgik i 2017 et samarbejde om en udviklingspulje til støtte af nye digitale medieprojekter mellem producenter fra Canada og Danmark. Baggrunden er at fremme udviklingen af nye fortælleformer og skabe samarbejder og erfaringsudveksling på tværs af de to lande.

Kontakt

Mikkel Thomassen
Producer
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

I forbindelse med etableringen af puljen i 2017 skabte Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund en række aktiviteter under festivalerne CPH:DOX i København og RIDM i Montréal. Formålet var at opdyrke samarbejder mellem canadiske og danske producere på det digitale indholdsområde.

Fire canadisk-danske projekter har fået støtte i udviklingspuljens første år. Projekterne spænder vidt i både format og indhold og inkluderer VR, spil, live animation og et interaktivt børneunivers.

Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund har nu forlænget udviklingsaftalen med et år, med ansøgningsfrist i slutningen af 2018.

Ny ansøgningsrunde

Puljen støtter udviklingen af digitale kunstneriske og kulturelle medieprojekter, som er innovative, og som afprøver nye formater og/eller nye måder at møde publikum på.

Sigtet er at fremme nye fortælleformer og skabe samarbejder mellem producenter fra de to lande, så de kan udveksle erfaringer med udviklingen af innovative medieprojekter.

Der er afsat CDN $300.000 (ca. DKK 1,5 mio.) til formålet. Udviklingen kan støttes med op til CDN $70.000 (ca. DKK 350.000) pr. projekt.

Udviklingsprojekterne kræver deltagelse af både en canadisk og en dansk producent.

Puljen har ansøgningsfrist den 12. december 2018.

Læs mere om ansøgning til den canadisk-danske udviklingspulje.