EU’s persondataforordning har konsekvenser for DFI-Bogen

Den 25. maj 2018 træder EU’s nye persondataforordning i kraft, og det har betydning for alle personer, der er optaget i DFI-Bogen.

DFI-Bogen er den danske film- og spilbranches telefonnøgle, der gør det nemt at søge blandt flere tusinde personer, firmaer og organisationer, som arbejder professionelt i branchen. DFI-Bogen udgives af Det Danske Filminstitut.

Den 25. maj 2018 træder EU’s nye persondataforordning i kraft, og dermed skærpes kravene til organisationers behandling af persondata. Selvom alle personer og firmaer i DFI-Bogen tidligere aktivt har tilmeldt sig, skal alle, der er optaget med personoplysninger, nu ifølge den nye forordning give samtykke til, at deres oplysninger stadig må stå opført.

For at gøre dette så enkelt som muligt sender DFI-Bogen nu en mail til alle. I denne mail indgår et link til en samtykkeerklæring samt en beskrivelse af, hvad der gives samtykke til. Såfremt man fortsat ønsker at være optaget i DFI-Bogen, skal punkterne i erklæringen udfyldes. Det understreges, at samtykkeerklæringen gælder oplysninger om enkeltpersoner, ikke selskaber.

Hvis vi ikke har modtaget samtykket inden den 15. maj 2018, er vi nødsaget til at slette oplysningerne fra DFI-Bogen.

Læs mere om persondataforordningen.

Spørgsmål om persondataforordningen kan rettes til Aida Hassouna, aidah@dfi.dk.

Spørgsmål om DFI-Bogen kan rettes til dfibogen@dfi.dk.

Find DFI-Bogen på dfibogen.dk.