Få indblik i virtual production på PICTURE THIS_19

KONFERENCE. Tirsdag den 1. oktober slår PICTURE THIS_19 dørene op for en dag med fokus på den banebrydende udvikling inden for virtual production. Konferencen åbnes af visualiseringsekspert Daniel Gregoire, der bl.a. har arbejdet med "Star Wars", "Birdman" og biografaktuelle "Ad Astra". Se det fulde program og bestil billetter nu.

PICTURE THIS_19 fokuserer i år på, hvordan real-time visualisering og de nyeste teknologier inden for virtual production, giver filmskabere mulighed for at udvide deres fortællinger – selv når de står på settet.

Virtual production ekspert Daniel Gregoire gæster Danmark

Den internationalt anerkendte visualiseringsekspert, Daniel Gregoire, stifter af Halon Entertainment (”Ad Astra”, ”Birdman”, ”Star Wars: The Force Awakens” mv.) åbner konferencen og deler sine erfaringer med real-time virtual production fra et filmisk perspektiv. Her vil han demonstrere, hvordan teknologien giver kreative muligheder for filmskabere og baner vejen for nye helt nye workflows med eksempler hentet fra sine samarbejder med branchens allerstørste instruktører, heriblandt: Iñárritu, Spielberg og Georg Lucas.

The Wolf’s Call – liveteknologier løfter effekterne ud af postproduktionen

Instruktør Antonin Baudry, som står bag ubådsthrilleren ”The Wolf´s Call” (2019, Netflix), har ligeledes benyttet real-time teknologi under optagelserne på sin film. På PICTURE THIS_19 forklarer han, hvordan implementeringen af omfattende live-grafik i scenografien gav både ham selv, fotograf og skuespillere nye muligheder for at fortælle en intens og kompleks historie.

Demokratisering af nye produktionsmetoder

De nye optimerede workflows, som real-time teknologier baner vejen for har hidtil været forbeholdt de store Hollywood filmselskaber. Sådan forholder det sig ikke længere. Mariana Acuña Acosta, der med sit selskab Glassbox Technologies arbejder for at afmystificere og demokratisere brugen af de nye teknologier, kommer og introducerer de danske filmskabere for værktøjer, som både er lette at få fat på og komme i gang med. 

En filmskabers guide til digitale mennesker

Uanset om det er en digital replica af Mads Mikkelsen, der optræder i Death Stranding eller en afdød skuespillerinde, der genopstår på det store lærred i et nyt Hollywood epos, er der ingen tvivl om, at vi er trådt ind i en helt ny æra, når det kommer til udviklingen af fotorealistiske digitale karakterer. Producer Drew Diamond tager sine dugfriske erfaringer på området fra Technicolor, MPC FILM og Entertainment Technology Center i Los Angeles med til PICTURE THIS_19 og fortæller, hvordan denne digitalisering påvirker produktionen, hvilke muligheder og udfordringer, man står overfor som filmskaber og skuespiller og hvilke grænser, der skal rykkes når disse digitaliseringsværktøjer efterhånden bliver tilgængelige for alle – uanset budget.

Liveeksperiment

I studiet ved siden af konferencen kaster instruktør Rasmus Kloster Bro og uddannelsesleder på animations- og spillinjen på Den Danske Filmskole, Simon Jon Andreasen, sig ud sig ud i et liveeksperiment. Med hjælp fra real-time teknologi, motion capture dragter og virtuelle kameraer vil de forsøge at skabe en virtuel fortælling for øjnene af publikum.

Se det fulde program på konferencens hjemmeside: picturethisconference.com
Følg med på Facebook: @picturethisconference.

Tid: Tirsdag den 1. oktober 2019 kl. 9-17.
Sted: Den Danske Filmskole, Theodor Christensens Pl. 1, 1437 København
Tilmelding: Tilmeld dig her
Deadline for tilmelding: Mandag den 30. september 2019 kl. 12:00
I samarbejde med Danske Filminstruktører tilbydes foreningens medlemmer rabat på deltagelse i arrangementet.

PICTURE THIS_19 er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden og organiseres af Vision Denmark i samarbejde med Copenhagen Film Fund, Filmværkstedet København og Den Danske Filmskole.