Isabella Eklöf tildeles Carl Th. Dreyer Prisen 2019

INVITATION. Carl Th. Dreyer Prisen 2019 overrækkes til instruktør og manuskriptforfatter Isabella Eklöf i Cinemateket tirsdag den 29. januar kl. 15.00.

Isabella Eklöf, der i 2018 debuterede som spillefilminstruktør med 'Holiday' og desuden skrev manuskriptet til Un Certain Regard-vinderen 'Grænse' i samarbejde med instruktør Ali Abbasi, er modtager af årets Dreyer Pris.

Carl Th. Dreyer Prisen uddeles af Carl Th. Dreyers Mindefond, og i henhold til fondens vedtægter gives prisen til "fortrinsvis yngre filminstruktører eller andre kunstnere inden for filmbranchen som anerkendelse af en fremragende kunstnerisk indsats".

Mindefondens indtægter er baseret på en gave fra Dreyers datter, Gunni Dreyer, og en procentdel af indtægterne for Dreyers hovedværk "Jeanne d’Arcs Lidelse og Død", som ifølge en juridisk aftale med distributionsselskabet Gaumont tilgår Mindefonden.

Med prisen følger kr. 50.000.

Fondens bestyrelse består af Johannes Riis, lektor på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet, Eva Novrup Redvall, lektor samme sted, samt Jakob Buhl Vestergaard, vicedirektør, Det Danske Filminstitut. 

Kom og vær med til at fejre Isabella Eklöf i restaurant SULT.

Tid: Tirsdag den 29. januar kl. 15.00-16.30.
Sted: Cinemateket / Restaurant SULT, Gothersgade 55, 1123 København K.

Læs mere om Carl Th. Dreyer Prisen og tidligere modtagere på Carl Th. Dreyer-sitet.

Yderligere information:
Jakob Buhl Vestergaard 
Vicedirektør, Det Danske Filminstitut
jakobv@dfi.dk