Jacob Neiiendam bliver ny international chef

ANSÆTTELSE. Som chef for Filminstituttets internationale afdeling får Jacob Neiiendam ansvaret for at lede og udvikle arbejdet omkring festivaler, koproduktioner og netværk.

Jacob Neiiendam kommer til Filminstituttet fra en stilling som daglig leder og bestyrelsesformand i Danmarks Film Akademi, der blandt andet uddeler Robert-Prisen. Han har sideløbende været i redaktionen for Filminstituttets Markedsordning samt ekspert for EU's støtteprogram MEDIA.

Jacob Neiiendam stiftede og var direktør for filmfestivalen CPH PIX 2008-2018 og stod bag børnefilmfestivalen Buster 2016-2018. Begge festivaler er en del af fonden Copenhagen Film Festivals, som han var en af direktørerne for 2016-2018. Han var kunstnerisk leder af Copenhagen International Film Festival 2005-2008, indtil han fusionerede den med NatFilm Festivalen til CPH PIX.

Jacob Neiiendam har desuden års erfaring inden for journalistik, PR og kuratering. Han har gennem en årrække været konsulent for European Film Academy, både som filmekspert og i en periode også som presseattaché. Han startede sin karriere som nordisk korrespondent for branchebladet Screen International (ScreenDaily), mens han også skrev som filmjournalist for Politiken og Information.

Ud over at have været bestyrelsesmedlem i Danmarks Film Akademi siden 2011 har Jacob Neiiendam også beklædt tillidsposter i blandt andet Nordisk Film Prisen, Danske Filmkritikeres Bodilkomité samt i filmkritikernes internationale sammenslutning Fipresci.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

Jacob Neiiendam er uddannet fra Københavns Universitet i 1996 med en bachelor i Film- og Medievidenskab.

Claus Ladegaard udtaler:

"Med Jacob Neiiendam får Filminstituttet en markant profil med mere end tyve års erfaring i film- og kulturbranchen i Danmark og i udlandet. Han har indgående kendskab til de internationale festivaler og et solidt netværk inden for såvel produktion som distribution. Koblet sammen med Jacobs store indsigt i danske film er han den helt rigtige person til at lede den videre indsats med at udvikle dansk films position internationalt."

Jacob Neiiendam udtaler:

"Dansk film har været kernen i min faglige dna, siden jeg startede i branchen. Jeg glæder mig til at gøre mit til, at filmene bevarer den store internationale opmærksomhed, og at filmskaberne bliver klædt bedst muligt på til deres arbejde ude i verden. Vi gennemlever netop nu en uforudsigelig tid, hvor det internationale samarbejde kommer til at spille en måske endnu større rolle end tidligere. Med mit branchekendskab og netværk ser jeg også meget frem til at kunne bidrage til at løse den udfordring."

Jacob Neiiendam tiltræder som international chef den 1. august.