Kandidater til Shooting Stars

TALENT. Ti unge europæiske skuespillere bliver til december udvalgt til at være Shooting Stars på næste års filmfestival i Berlin. Agenter, castere og andre fra den danske filmbranche er velkommen til at gøre Det Danske Filminstitut opmærksom på egnede kandidater.

De 36 medlemslande, der udgør European Film Promotion, har hver mulighed for at indstille én kandidat. Det Danske Filminstitut udvælger den danske kandidat, som vil indgå i det felt af europæiske skuespillere, som en international jury til december vælger de ti Shooting Stars fra.

Kandidaten skal:

  • have en succesrig professionel karriere i Danmark, men skal være ny i international sammenhæng
  • have spillet en stor rolle i en film eller drama serie som skuespilleren kan indstilles på baggrund af, der har haft premiere efter marts 2020 eller som får premiere i 2021
  • mindst være 16 år
  • tale engelsk på højt niveau
  • være indstillet på at samarbejde med EFP om pressearbejde, fotoevents med sponsorer og lignende
  • kunne være fysisk til stede i Berlin fra 11. – 17. februar, 2021

Agenter, castere og andre fra den danske filmbranche kan gøre Filminstituttet opmærksom på egnede kandidater inden torsdag den 29. oktober 2020.

Forslag og eventuelt præsentationsmateriale kan sendes til Filminstituttet – att. Lizette Gram Mygind. Henvendelse kan også ske på lizetteg@dfi.dk.   

Shooting Stars bliver arrangeret af European Film Promotion.

Berlin International Film Festival bliver i 2021 afholdt fra den 11. februar – 21. februar med iagttagelse af nødvendige forholdsregler i forhold til COVID-19.