Danmark og Canada fortsætter samarbejde om digitalt indhold

KOPRODUKTION. Tolv projekter har fået støtte under det canadisk-danske initiativ til udvikling af digitalt indhold, der blev lanceret i 2017. Nu har Filminstituttet og Canada Media Fund forlænget aftalen med endnu et år, med frist for nye ansøgninger i slutningen af 2020.

Filminstituttet og Canada Media Fund indgik i 2017 et samarbejde om en udviklingspulje til støtte af nye digitale medieprojekter mellem producenter fra Canada og Danmark. Baggrunden er at fremme udviklingen af nye fortælleformer og skabe samarbejder og erfaringsudveksling på tværs af de to lande.

Kontakt

Mikkel Thomassen
Producer
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Tolv canadisk-danske projekter har fået støtte i udviklingspuljens første to år. Projekterne spænder vidt i både format og indhold og inkluderer VR, spil, nye dokumentarformater og interaktive børneuniverser.

Filminstituttet og Canada Media Fund har nu forlænget udviklingsaftalen med et år, med ansøgningsfrist i slutningen af 2020.

Ny ansøgningsrunde

Puljen støtter udviklingen af digitale kunstneriske og kulturelle medieprojekter, som er innovative, og som afprøver nye formater og/eller nye måder at møde publikum på.

Sigtet er at fremme nye fortælleformer og skabe samarbejder mellem producenter fra de to lande, så de kan udveksle erfaringer med udviklingen af innovative medieprojekter.

Der er afsat 300.000 canadiske dollar (ca. 1,4 mio. kr.) til formålet. Udviklingen kan støttes med op til 70.000 canadiske dollar (ca. 330.000 kr.) pr. projekt.

Udviklingsprojekterne kræver deltagelse af både en canadisk og en dansk producent og puljen har ansøgningsfrist den 14. december 2020.