Udviklingsstøtte til seks projekter under Norddok

STØTTE. Redaktionen af Norddok har nu indstillet seks projekter til udviklingsstøtte under puljen Norddok, som skal gå til film- og tv-produktioner om Grønland, Færøerne og Danmark.

Med en bevilling på 8 mio. kr. på finansloven og yderligere 2 mio. kr. fra overskydende licensmidler er der i 2019 skabt mulighed for via dokumentarfilm at styrke kendskabet til og fællesskabet mellem Grønland, Færøerne og Danmark.

Norddok redaktionen, der består af Kuupik Kleist (Grønland), Peter Olsen (Grønland), Tina Wagner Sørensen (Færøerne), Jóhan Martin Christiansen (Færøerne) og Anita Reher (Danmark), har nu indstillet udviklingsstøtte til seks projekter:

  • 'Rák' af Teitur Árnason, der produceres af Fannir Film & Forlag, Færøerne.
  • 'Selvstændighedens vej' af Adrian Redmond & Peter Jensen, der produceres af Channel 6 Television, Danmark – i koproduktion med Inuk Media, Grønland.
  • 'Silvurdrungur' af Cecilie Debell & Maria Guldbrandsø Tórgarð, der produceres af Made in Copenhagen 2, Danmark – i koproduktion med Kykmyndir, Færøerne.
  • 'Siunissaq - det sidste menneske' af Ivalo Frank, der produceres af Kran Film Collective, Danmark – i koproduktion med Ujâvaaq Pictures, Grønland.
  • 'Tað Hjartað Sær, Gloymist Ei' af Beinta á Torkilsheyggi, Marianna Mørkøre & Rógvi Rasmussen, der produceres af Rógviper, Færøerne.
  • 'Whistlebloweren, der fløjtede efter nordlyset' af Inuk Silis Høeg, der produceres af Ánorâk Film, Grønland.

Norddok modtog i alt 39 ansøgninger om udviklingsstøtte. Af disse blev ni projekter inviteret til Skype-samtaler med redaktionen, hvorefter der blev truffet beslutning om at støtte seks projekter.

"Der har været mange kvalificerede ansøgninger fra hele Rigsfællesskabet, og beslutningen om hvilke projekter, der skulle støttes, har været svær. Der har dog alligevel været fin enighed i redaktionen," udtaler producer Søren Tarp, der som en del af Filminstituttets team har bistået redaktionen.

For mere information

Søren Tarp
Producer
Tlf. +45 5099 8422
soerent@dfi.dk

Filmene udvikles nu frem til november 2019, hvorefter redaktionen mødes igen og tager stilling til, hvilke af de film, der har fået udviklingsstøtte, der skal indstilles til produktionsstøtte.

Der er med de seks udviklingsstøtter i alt blevet disponeret 2.18 mio. kr.

Læs mere om Norddok.