3 x James Franco og masterclass med Ulrich Seidl

CPH PIX. Oplev Hollywood-stjernen James Franco i hele tre film torsdag d. 18. april, og kom dagen efter til masterclass med den østrigske instruktør Ulrich Seidl, der er ude med ny, prisbelønnet filmtrilogi.

Triple trouble med Hollywoods nye gulddreng
Den ikoniske skuespiller og instruktør James Franco er CPH PIX-aktuel i Harmony Korines meget omtalte ’Spring Breakers’, hvor han - komplet med guldtænder og cornrows – gør et uudsletteligt indtryk som sydstats-gangsteren ’Alien’. Men årets PIX-program byder også på tre andre Franco-film, der tilsammen viser hans fulde kunstneriske spændevidde – både foran og bag kameraet. Oplev dem alle i Cinemateket torsdag d. 18. april.

Første programpunkt er ’My Own Private River’, Francos alternative genindspilning af Gus van Sant-klassikeren ’My Own Private Idaho’. Filmen er baseret på ubrugt materiale og alternative takes, som aldrig kom med i den oprindelige film, og er en drømmende hyldest til originalen og dens hovedrolleindehaver River Phoenix, der døde tragisk af en overdosis som blot 23-årig.

Senere torsdag er Franco på arbejde foran kameraet i 'Erased James Franco', som han i 2009 lavede sammen med den amerikanske billedkunstner Carter. Franco blev inviteret til at genindspille nogle af egne og andres bedste filmøjeblikke i helt nye kontekster, og resultatet er lige så forførende, som det er tankevækkende.

Makkerparret Franco og Carter står også bag dramaet ’Maladies’, der - sat i 50'erne og 60'ernes USA – byder på Franco i rollen som den psykisk ustabile eks-skuespiller, James, der hører stemmer og i øvrigt tror, at karrieren som forfatter venter lige om hjørnet. En underfundigt fortalt komedie med bid om samfundets særlinge og vores måder at håndtere dem på.

Ved visningerne af ’Erased James Franco’ og ’Maladies’ vil Carter selv være til stede og introducere filmene samt svare på spørgsmål fra publikum.

Masterclass med kompromisløs østrigsk instruktør
Ulrich Seidl slog for alvor igennem herhjemme i 2001 med filmen 'Hundedage', hvor han med sin uforsonlige stil hudflettede den østrigske småborgerlighed. Den kompromisløse østriger er nu tilbage i vanlig kontroversiel topform med sin ’Paradis-trilogi’, og Cinemateket og CPH PIX er stolte af at kunne byde ham velkommen til en eksklusiv masterclass på dansk grund.   

De tre film i Paradis-trilogien, 'Tro', 'Håb og 'Kærlighed', havde premiere på henholdsvis Cannes, Venedig og Berlin Filmfestival. Første del, 'Paradis: Kærlighed', er et grænseoverskridende og borende blik på sexturismen, der følger 50-årige Teresa, som rejser til Kenya for at udleve det (blegfede)køds lyster med de virile sorte mænd. I anden del, 'Paradis: Tro', er det Tersas søster, den neo-kristne fundementalist Anna Maria, som tager til forstaden for at udbrede det kristne budskab, og i den overraskende følsomme finale, 'Paradis: Håb', bliver Teresas 13-årige datter Melanie sendt på fedme-camp, hvor hun forelsker sig i lejrens fyrre år ældre læge. Alle tre film vises på dette års PIX-festival.

Masterclassen vil byde på Seidl i samtale med den danske filminstruktør Kaspar Munk, der er meget optaget af østrigerens søgen efter det autentiske i hans film. Hør om Seidls metode og Paradis-trilogiens tilblivelse fredag d. 19. april kl. 14:00.

Medlemstilbud
Som noget særligt i år får medlemmer af Cinemateket 20 procents rabat på køb af billetter til de ordinære PIX-visninger i Cinemateket. Derudover er der mulighed for at tage en gratis ledsager med til en række udvalgte PIX-visninger - se listen her.

Tid: 18.-19. april.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.