3X3 under PIX – tre film af tre instruktører du bør holde øje med

INSTRUKTØRFOKUS. CPH PIX sætter i serien 3X3 fokus på de tre instruktører, der er værd at holde øje med lige nu. Oplev alle tre i Cinemateket.

Sergio Caballero: I grænselandet mellem kunst og børne-tv

I Cinemateket kan du stifte bekendtskab med alle tre udvalgte instruktører. Glæd dig til det spanske stortalent Sergio Caballero. Hans triptykon starter i morgen fredag 4. april med den overdådige 'Finisterrae'. Her rider to spøgelser ud på en pilgrimsrejse, der starter på Sónar-festivalen i Barcelona. En smuk fabel med musik af både Nico og Suicide.Søndag 6. april fortsætter serien med den animerede mini-serie 'Ancha es Castilla/N'importe quoi', der bl.a. er baseret på eksorcisme-film og den spanske maler Goya.

’Finisterrae’: Fredag 4. april kl. 21.45 og tirsdag 15. april kl. 16.45
’Ancha es Castilla/N'importe quoi’: Søndag 6. april kl. 12.00 og søndag 13. april kl. 19.00.

Kelly Reichardt: Alternative hjemstavns-fortællinger fra guds eget land

Den amerikanske indie-auteur Kelly Reichardt laver film om hverdagens USA. Vi viser Reichardts 'Old Joy', der har Bonnie 'Prince' Billy i hovedrollen samt 'Wendy and Lucy' med skønne Michelle Williams. ’Old Joy’ dyrker det poetiske og stilfærdige drama, mens ’Wendy and Lucy’ er en film for dig, der elskede Sean Penns vildmarks-roadmovie ’Into the Wild’.

’Old Joy’
: Søndag 6. april kl. 19.00 og lørdag 12. april kl. 19.15.
’Wendy and Lucy’: Mandag 7. april kl. 16.45 og lørdag 12. april kl. 16.30.

Dominik Graf: Tysklands måske bedst bevarede hemmelighed

Dominik Graf har med næsten 60 værker, manifesteret sig som en af tysk films store, oversete instruktører. Vi viser alle tre Graf-film under CPH PIX. Først på programmet er den komplekse thriller ’The Invincibles’. En historie om korruption og et samfund gennemsyret af tvivlsom moral. Første mulighed for at se den er på mandag 7. april.

Oplev desuden det historiske periode-trekantsdrama ’Beloved Sisters’, der fortæller historien om Friedrich Schillers passionerede menage à trois samt ’Dreileben: Don’t Follow Me Around’ hvor politi-psykologen Johanna bliver sat til at fange en sexforbryder. 
’The Invincibles’: Mandag 7. april kl. 18.45 og lørdag 12. april kl. 21.30.
’Dreileben: Don’t Follow Me Around’: Onsdag 9. april kl. 16.30 og tirsdag 15. april kl. 19.15.
’Beloved Sisters’: Mandag 14. april kl. 19.00.

Tid: CPH PIX 3.-16. april.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12