Asian Night - Burton og Kubrick møder 7 gale japanere

I antologien 'Genius Party' er der vild fabuleren, pangfarver og psykedeliske fortællinger for alle pengene - kort sagt noget af det mest originale og underholdende avantgarde-animation, Japan har fostret.

Rent japansk er det ikke. Mark Schilling, en af de førende anmeldere af japansk film, sporer inspiration fra bl.a. Tim Burton og Stanley Kubrick i filmens syv dele og konkluderer: "Tematisk bredde, ekspressiv kraft. Hvilken fest."

Små planeter af fabulerende tossestreger
Filmens syv afsnit er vidt forskellige i animationsstil og tonefald - fra Atsuko Fukushimas balstyriske åbningsfilm om en sammenflikket fuglemand, der sætter gang i en kædereaktion af bowlingkugle-æg (!), til Masaaki 'Mind Game' Yuasas eftertænksomme fortælling 'Happy Machine', hvor en baby opdager, at dens mor er en maskine.

Tilsammen udgør disse små planeter af fabulerende tossestreger et fint signalement af de avantgardistiske aspirationer hos Studio 4C, som Cinemateket hyldede med en filmserie i oktober.

Fest, sushi og J-pop
I forbindelse med filmen vil der også være konkurrence med præmier fra Louisiana, og efterfølgende er der sushi i Cinematekets Asta Bar. Kl. 21.00 spiller den japanofile DJ Thomas Kyhn Rovsing Hjørnet liflige japanske soundtrack-bidder, chiptunes og J-pop, og Asta bar vil være udsmykket i aftenens ånd.

Her kan du læse mere om Asian Night.

Billetpris: 75 kr. (medlemmer af Cinemateket eller Louisiana-klubben: 50 kr). Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.