Barnepigens hemmelighed – Månedens Dokumentar

RETTELSE. To uheldige fejl sneg sig med i nyhedsmailen vedrørende Månedens Dokumentar 'Finding Vivian Maier', som vises i Cinemateket 23.-31. oktober. Vi beklager.

'Finding Vivian Maier' – detektivdokumentaren om den uopdagede amerikanske superfotograf Vivian Maier er ikke Månedens Film men Månedens Dokumentar i Cinemateket 23.-31. oktober.

Filmen om fotografen Maier og hendes vidtfavnende, til tider maniske interesse for det almindelige og bizarre i hverdagen er IKKE gratis for medlemmer af Cinemateket ved første visning i dag kl. 16.45 (Fri entré for medlemmer gives til gengæld til første visning af Månedens Film – hver måned og så længe billetter haves).

De danske anmeldere om 'Finding Vivian Maier'

★★★★★★ "Fortryllende dokumentar om et usædvanligt menneske og en mesterlig fotograf, hvis talent blev opdaget ved et tilfælde." (Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten)

★★★★★ "Et rørende portræt af en talentfuld og plaget kunstner. De tusindvis af fotografier, der danner grundlaget for fortællingen, fungerer, sammen med de mange smalfilmsoptagelser, båndoptagelser og interviews fortrinligt til både at kortlægge en ukendt kunstners talent samt hendes tumultariske og, i sidste ende, sørgelige liv. Det er en skat om en skat." (Christian Jacobsen, Filmz)

♥ ♥ ♥ ♥ "Man æder gåden råt. Og nyder alle Maiers fantastiske billeder imens." (Dorte Hygum Sørensen, Politiken)

★★★★ (Mika Dahl Hansen, Ordet)

★★★★"En fortælling om nysgerrighed og mysterier på højt plan, som giver plads til livets små finurligheder." (Astrid Kretzschmar Løkke, Nosferatu)

★★★★ "En underholdende detektivdokumentar." (Filmforbindelsen)
"Virkeligheden kan være mindst lige så gådefuld som fantasien." (Freja Sørine Adler Berg, Filmnoter)

Tid: Månedens dokumentar i Cinemateket: ’Finding Vivian Maier’. 23.-31. oktober.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: online eller på tlf. 33 74 34