Månedens Dokumentar: 'The Inertia Variations'

Månedens Dokumentar i juni går tæt på Matt Johnson fra det Heartland-aktuelle rockband The The, der er kendt for sine personlige og politiske sange. Længe har der været stille fra debattøren, men for at rense sine følelser for mishag udfordrer Matt Johnson tidens smalle mediekonsensus gennem sin egen live-radiohjemmeside 'Radio Cineola'. Tilmed får Johnson en udfordring fra instruktøren, som han har svært ved at tackle: Kan han overhovedet skrive en sang længere? Se om det lykkes 21.-27. juni i Cinemateket.

Matt Johnson fra det engelske band The The er kendt for sine fortættede personlige og politiske sange – og sine intense liveshows (Heartland Festival 2018 medregnet). Men der har faktisk været stille om iagttageren og debattøren i mere end 15 år. Altså som udøvende kunstner.

En træghed – inerti – men også insisteren på kontemplativ tid på divanen har indfundet sig. Hvilket til gengæld har åbnet for nye måder at gå i dialog med verden på. Særligt på områder, hvor mainstreamudtryk og etablerede medier ikke kommer i vore dage.

For at rense sine følelser for mishag, holde sin mojo levende og sit mellemværende med verden intakt, udfordrer Matt Johnson tidens smalle mediekonsensus gennem sin egen live-radiohjemmeside 'Radio Cineola', som når lyttere overalt i verden – over nettet og transmitteret via en 10 meter høj antenne placeret på taget af hans hjem i det centrale London! 

 

 

 

 

Kunstnere, aktivister og almindeligt godtfolk med noget på hjerte ringer ind eller kigger forbi for at diskutere emner, som de traditionelle medier ikke har plads til – eller ignorerer. I formiddag-til-midnat-maratonprogrammer, der bryder med enhver formattradition, debatterer værten demokratiets, sprogets og sjælelivets tilstand lokalt som globalt i det 21. århundrede, og han blander løbende kunstdiskussioner med livemusik – gerne andres fortolkninger af The The-klassikere, som derved revitaliseres og bliver mål for nye drøftelser.

Midt i projektet giver instruktør Johanna St Michaels sig til kende. Ud over at være Johnsons ven, er hun også hans tidligere partner. En fortrolighed og et sjældent nærvær indfinder sig. Der ruskes op i gamle trægheder, og Johnson får en udfordring, som han har svært ved at tackle: Kan han overhovedet skrive en sang længere?

NB! Er du til mere Matt Johnson og The The, så viser vi koncertfilmen ’The The: Versus the World’ den 21. juni. Læs mere om Musikfilm, bar og DJ og om eventen her

’The Inertia Variations’ præsenteres i samarbejde med CPH:DOX.

Tid: 21.-27. juni 2018
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetter: Online eller tlf. 3374 3412