Månedens Film: Have You Seen My Movie?

I hvilken film spiller Orson Welles, Catherine Deneuve og Julia Roberts sammen med Leonardo Di Caprio, Gloria Swanson, Harrison Ford og Renée Falconetti? Svar: Månedens Film i februar! Som noget særligt får medlemmer af Cinemateket denne gang gratis adgang til samtlige ti visninger.

‘Have You Seen My Movie?’ er noget så sjældent som en underholdende konceptfilm, hvor scener fra godt 120 års filmhistorie glider sammen til én fortælling. Vel at mærke en fortælling, der samtidig er en kærlighedserklæring til det mest magiske rum, som findes: Biografen. 

I biografen kommer ørkener, kys, feberfantasier og galakser til live. Men starter magien ikke allerede, når lyset slukkes? Følelsen af armlænets plys, filmprojektorens snurren, det gennemlyste støv i lyskeglen, det lille ritsch fra billetten, gåturen forbi striben af plakater i lobbyen – hvis nogen har glemt bare lidt af den magi, bliver den vækket til live her. Nostalgisk, men også vittigt og sanseligt.

Paul Anton Smith har været på en ukuelig, årelang jagt og samlet klip, der danner en dansende kæde af scener: Køens samtaler. Den irriterende popcorn-gnasker bagved. Glamour og blitz på den røde løber. Den forsigtige hånd lagt om skulderen på sidedamen. Panikken i operatørrummet, når filmen knækker (medbring gerne en ven fra den digitaliserede æra). Samt små og store guldklumper fra filmhistorien, som biografens publikum reagerer livligt på. På tværs af tiden – men i samme rum.

Særtilbud til medlemmer af Cinemateket

Normalt har Cinematekets medlemmer gratis adgang til den første visning af Månedens Film. Men som en hyldest til Filmen og vores loyale medlemmer, gælder gratis-tilbuddet for medlemmer denne gang til samtlige ti visninger. 

Anmelderne skriver

"Enhver filmelskers våde drøm" - Information

★★★★★★ "En kærlighedserklæring til filmhistorien, biffen og biografgængeren" - Nosferatu

★★★★★ "En rørende hyldest til biografens mørke, der bør opleves netop der" - Kinosaur

★★★★ "En uforbeholden hyldest til filmmediet og dets tempel" - Filmselskabet

 

Tid: 14.-23. februar
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København
Billetter: Online eller på 3374 34 12