Ønskefilm - nyhed

Med serien 'Ønskefilm' giver vi dig mulighed for at opleve Cinematek-gængernes egne ønsker på det store lærred. I februar viser vi bl.a.: Brasilianske samba-rytmer i 'Sort karneval' samt 'Frenzy', der er en af Hitchcocks sidste film. Samt to spændende debutfilm: den ene fra David Lynch og den anden fra Kristian Levring.

Eraserhead

Gå ikke glip af auteuren David Lynchs debutfilm, der er en af filmhistoriens mærkeligste: en på samme tid morsom, frastødende, hypnotisk og aldeles smuk film, der på øm og grusom vis visualiserer menneskets værste mareridt.

Lymelife

Et lille independent fund med et stort kunstnerisk overskud, produceret af ingen ringere end Martin Scorsese og Alec Baldwin. Stemningen er trykket og melankolsk, men overraskende nok oser filmen af både optimisme og humor.

Victor/Victoria

En klassisk skåret og herligt uhøjtidelig musical-komedie. 1920’ernes Paris danner kulisse for en dekadent blanding af romantik, transvestitter, skarpe replikker, gags og Henry Mancinis fabelagtige musik.

Et skud fra hjertet

Denne spændingsfilm, der var Levrings debutfilm fik dårlige anmeldelser. Men måske fortjener den at blive set med nye øjne?

Sort Karneval

Oplev en hed, sensuel og farverig Guldpalme- og Oscarvinder fra 1960. Lad dig forføre i Marcel Camus gendigtede legende om Orfeus og Euridice, men denne gang med et sort 'cast' og tilsat Carlos Jobims iørefaldende melodier.

Kære Dagbog

Moretti er en mester i at få det humoristiske frem i det absurde og skræmmende, og han blander i 'Kære dagbog' på fascinerende vis virkelighed og kunst, seriøse kommentarer og komedie. Instruktøren vandt Guldpalmerne i Cannes for sin film.

Moderen og Luderen

Eustache udløser med denne film et frontalt angreb på 60’ernes emanciperede grundtro og insisteren på 'the right to speak'. Entré 75 kr. / 50 kr. (Helaftensfilm m. pause).

Frenzy

Bliv viklet ind som vidne i et af Hitchcocks foretrukne tematikker: den uskyldige mand som bliver anklaget. Det var første gang i tyve år, at Hitchcock arbejdede i engelske studier, og det er som om, han følte sig hjemme.