Bliv klogere på miljøet og vores fremtid

I dagene 8.-18. december rykker fonden GoodPlanet, der har miljøbevidsthed som fokus og fotografen Yann Arthus-Bertrand som leder, ind i Cinemateket. Hver dag vises gratis film, og der er besøg af nogle af klodens vigtigste miljøforkæmpere bl.a. Nobelpris-vinderne Wangari Maathai og Al Gore.

I ti dage sætter Cinemateket og GoodPlanet fokus på de voksende miljøproblemer, som truer klodens fremtid. Gennem film, debatter og nyttige indspark, dukker både nye spørgsmål og innovative løsninger frem. Kom ind i varmen, og vær med til at skrue op for mijlø-debatten i biograferne - eller over en kop kaffe i Asta Bar, som i hele perioden 8.-18. december vil være bemandet af repræsentanter fra GoodPlanet.

Hver dag kl. 10.00 viser Cinemateket og GoodPlanet luftfotografen og aktivisten Yann Arthus-Bertrands store klima-projekt '6 Billion Others', Climate Voices'. 600 øjenåbnende mini-interviews med mennesker, der i hverdagen lider på grund af de store miljøændringer.

Tirsdagens program:

13.00: 'The Rise of Ecology, 10 Disasters That Changed the World'
En dokumentarfilm om den voksende økologiske bevidsthed blandt Jordens forbrugere. Dokumentaren fortæller om de stigende miljømæssige problemer jorden står overfor, og hvordan ti katastrofer har været med til at skabe et nyt kampråb: Økologi.

14.20: '6° That Could Change the World'
En dybdeborende undersøgelse af global opvarmning, baseret på den anerkendte videnskabsmand Mark Lynas' bog 'Six Degrees: Our Future on a Hotter Planet'. Bogen - og filmen – forklarer, hvordan Jordens klima ændrer sig ved hver permanente temperaturændring, og hvad vi skal gøre, inden det er for sent.

16:00: 'Here to Stay'
I filmen tages et langt insisterende blik på Jorden, og vores trang til at udtømme den for dens ressourcer. Filmen fremlægger nogle af klodens største problemer, men vi får selv lov til at drage vores egne konklusioner.

17:30: Introducing COP15: Kortfilm og debat med NGO'er
En lang række kortfilm er baggrunden for en debat om, hvordan vi kan redde kloden. Panelet består af inkarnerede miljøforkæmpere, videnskabsmænd og ambassadører. En god introduktion til COP15 initiativet. 

20:00: 'Home'
Tirsdagens sidste begivenhed er Yann Arthus-Bertrands film 'Home'. Hvor hans tidligere projekter fokuserede på jordens store uberørte naturområder, skildrer Arthus-Bertrand i ’Home’ menneskets unikke evne til at tilpasse sig omgivelserne og samtidig vores rovdrift på den natur, som er skabt gennem fire milliarder års evolution. 

Læs mere om GoodPlanets program her samt på GoodPlanets hjemmeside.