Gå til film i Film-X

Elsker du også film? Og kunne du godt tænke dig at producere film sammen med andre filminteresserede i din fritid? Så kan du gå til film i Det Danske Filminstitut.

Gå til Film er Cinematekets fritidstilbud til børn på 4.-8. klassetrin. Man melder sig enten til introholdet, aspirantholdet eller fokusholdet. På alle tre hold vil man prøve at være både foran og bag kameraet som instruktør, skuespiller, fotograf og klipper, og undervejs finder alle frem til den funktion, man selv synes er sjovest.

Der vil være sjove udfordringer, hvad end man er en glad skuespils-spire, en kreativ historiefortæller, eller mere til at skrive manuskripter eller klippe film og lege med effekter. Det vigtigste er, at man er åben overfor at samarbejde med et filmhold og er glad for film. 

Gå til Film foregår i FILM-X – Cinematekets filmstudier, hvor man kan optage på greenscreen, afprøve bagprojektion i et bilstudie, lave egne lydeffekter og klippe filmene i iMovie. Men der vil også være tid til at prøve animation og optage udenfor de faste studier.

Derudover har vi vores egen biograf, hvor vi ser filmklip fra professionelle film - og selvfølgelig de film vi selv laver, og hver sæson afsluttes med en premiere i Cinematekets Bio Asta, hvor familie og venner inviteres.

To filmundervisere følger hvert hold, og undervejs får vi besøg af gæstelærere fra filmbranchen.

Alle tre hold er tænkt som et samlet forløb, så det er en stor fordel, hvis alle deltager hver gang.

Læs mere om de tre hold nedenfor.

Introholdet 

Mandag 16:00-18:30
4. - 5. klasse – 10-16 elever

Dette forløb henvender sig til børn, der ikke har gået til film i Cinemateket før. Det vil bestå af introduktion til filmmediets forskellige facetter i form af forskellige opgaver, benspænd og legende udfordringer i vores FILM-X studier 1-4. Alle får mulighed for at prøve kræfter med de forskellige faser, som fotografer, instruktører, skuespillere, klippere og skabe deres helt egne små film som vi ser i vores Bio Benjamin. Vi vil introducere til dramaturgi, basal brug af virkemidler og afprøve forskellige genrer.

Holdene har to faste undervisere, som vil skabe et spændende forløb ud fra holdets dynamik. Der vil desuden komme gæstelærere fra branchen. 

Aspirantholdet

Tirsdag 16:00-18:30
4. - 5. klasse – 10-16 elever

På dette hold kan man deltage, enten hvis man har gået til film i Cinemateket før, eller hvis man har et lille kendskab til filmproduktion. Det er vigtigt, at man er åben overfor at samarbejde med andre på sit filmhold, og at man har mod på at fortælle historier og blive udfordret på filmskabelse.

Der vil være filmøvelser, benspænd, undervisning i forskellige genrer og virkemidler. Derudover vil vi via gennemgang af filmproduktionerne og feedback udvikle deltagernes evner til at udtrykke sig i billede og lyd. 

Holdene har to faste undervisere, som vil skabe et spændende forløb ud fra holdets dynamik, evner og ønsker.

Fokusholdet

Onsdag 16:00-18:30
6. - 8. klasse – 10-16 elever

På dette hold kan man deltage, enten hvis man har gået til film i Cinemateket før, eller hvis man har kendskab til filmproduktion. Man skal have lyst til at samarbejde og mod på at danne gode historier og blive udfordret på filmskabelse.

På dette hold er det muligt at pitche ideer, egne manuskrifter eller projekter til resten af holdets elever. Man skal dog være åben for feedback, og at det ikke er alle ideer der, vil blive arbejdet videre med. 

Ud fra holdets dynamik evner og ønsker, vil den faste underviser danne et forløb, som har til hensigt at danne 1-2 større gennemarbejdede film. Enten en fælles eller et par film i større grupper.

Tilmelding

Da vi har rigtig mange fortsættere på vores hold, vil der i den kommende sæson være to aspiranthold og et fokushold. Husk at man også kan melde sig på holdet, hvis man har lidt filmerfaring i forvejen.

Er du helt nybegynder indenfor filmproduktion, kan du melde dig på introholdet fra september 2024, eller du kan melde dig til en af vores summer camps i skolernes sommerferie.

Meld dig til vores nyhedsmail, hvis du vil have besked omkring tilmeldingen til Gå til film og sommer camps. Du melder dig til i boksen nederst på FILM-X forsiden.

Praktiske oplysninger

Pris: 1.600,- 

Kapacitet og forløb:

Der skal være min. 10 tilmeldte for at holdet oprettes og der er plads til 16 deltagere pr hold.

Hvert hold har 13 gange.

Forårets tre hold starter op i uge 8.

Sted:

Cinemateket/FILM-X, Vognmagergade 11, 1120 København K.