Buster Filmfestival – En festival (næsten) forbudt for voksne

BUSTER – Københavns internationale filmfestival for børn og unge - slår dørene op til 10 dages forrygende filmfest. Fra den 17. til den 27. september

I midten af september inviterer BUSTER familien i biografen med en række af årets allerbedste film til børn og unge. Udvalget er bredt med sjove, rørende, skægge, uhyggelige, sørgelige og farlige film, der underholder, ryster, forarger og vækker til eftertanke.

I Cinemateket forkæler vi de yngste med vores samling af 25 fabelagtige kortfilm for børnehavebørnene under navnet ’BUSTER i Børnebiffen’.

Her kan ungerne opleve biograffilm på deres niveau med spøgelser, pipunger, kaniner, der siger ”bøh”, og en gulerod, der går på stranden. Alt sammen i et univers, der vækker en behagelig følelse af genkendelighed og absurditet.  

Den svære ungdom

Gruppepres, håndboldtrænere med pilfingre, og hemmelige forhold er bare nogle af de temaer, som BUSTER tager op i visningen af en serie kortfilm beregnet til ungdomspublikummet. Kortfilmene får sat fokus på ungdomsproblematikker i fortællinger, der ikke moraliser eller taler ned til børnene, men indgår i dialog med dem på deres niveau.

Derudover viser vi en stribe ungdomsfilm, hvor man ikke må gå glip af den originale og provokerende ’My Suicide’. Filmen vandt Krystalbjørnen for bedste ungdomsfilm i Berlin, og er en film, der helt sikker vil åbne op for debat.

Filmkonkurrence i Cinemateket

Det er også i Cinemateket, at BUSTER afholder OREGON – BUSTERS egen filmkonkurrence for film lavet af talentfulde filmaspiranter under 20 år. Filmene, der vises under filmfestivalen, er OREGON-vindere fra regionale filmkonkurrencer, der fandt sted i løbet af foråret.

Derudover har BUSTER tre store konkurrenceprogrammer: Børnekonkurrencen, Ungdomskonkurrencen og Kort- og Dokumentarkonkurrencen.

I løbet af festivalen vil filmene blive vurderet af juryer, der består af både professionelle danske og udenlandske filmfolk, unge skuespillere og helt almindelige skolebørn, der tager tid ud for at hjælpe os med at finde ud af, hvilke film, der har været de allerstørste oplevelser på årets BUSTER.

Se hele programmet på www.buster.dk – og læs mere om Cinematekets visninger her.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.